Vai esi kādreiz aizdomājies par to, ko veiksmīgi cilvēki dara pirmdienu rītos? Veiksmīgs cilvēks par tādu nav kļuvis, pateicoties vienkāršām sakritībām, bet gan sūri grūti pie tā strādājot. Pirmdienu rīti ir tie, kas nereti nosaka toni tam, kāda būs atlikusī nedēļa.

Šeit būs pāris lietas, kuras veiksmīgi uzņēmumu vadītāji un biznesa cilvēki dara katru pirmdienas rītu.

1. Tie mostas ļoti agri – uzstādi modinātāju uz pulksten pieciem.

Tie mostas ļoti agri, lai spētu rīta cēlienā izdarīt visus nepieciešamos darbus. Tāpat tas nodrošina laicīgu nonākšanu darbā, pirms tam parūpējoties par savām vajadzībām. Ieej karstā dušā, palutini sevi, uzkrāsojies, atrodi piemērotāko apģērbu. Velti laiku sev un savām vajadzībām.

Mišela Obama un Opra Vinfrija apgalvo, ka ir viegli pamosties agri tad, ja skaidri zini, kas tas noteikti ir jādara – jādodas uz darbu, jāparūpējas par bērniem. Taču, ja runa ir par pašas vajadzībām un sevis lutināšanu, tad pamosties piecos rītā ir visai grūti, tādēļ viņas to vēlējās mainīt un to arī izdarīja.

Tāpat, jo ātrāk dienu sāc, jo vairāk un produktīvāk spēj veikt darbus.

2. Viņi meditē – sāc ar piecām minūtēm.

Pirmdienas rītu meditācija vai lūgšana ir lielisks veids, kā piesaistīt veiksmi. Ir nozīmīgi atbrīvot prātu un ļaut pozitīvām domām un enerģijai ieiet tevī, līdz ko pamosties. Šāds process palīdz iegūt atbildes un neatbildētiem jautājumiem.

Koncentrēšanās uz klusumu un savu sirds ritmu ir viens no labākajiem meditācijas veidiem.

3. Viņi motivē sevi – personīgā izaugsme ir visa pamats.

Pašmotivācija ir pirmā lieta, ko veiksmīgi cilvēki dara pirmdienu rītos. Baudot tasi kafijas, tie lasa kādu motivējošu grāmatu vai noskatās kādu motivējošu video vai noklausās dziesmu. Pietiek vien ar 15 minūtēm, lai iedvesmotos un sāktu dienu veiksmīgi.

4. Viņi piepilda savu ķermeni, uzlādē to!

Ir ļoti svarīgi, ka no rīta ķermenis tiek uzlādēts un tam tiek dotas visas nepieciešamās barības vielas. Veselīgs ēdiens nodrošina enerģiju un sagatavo prātu un ķermeni dienas gaitām.

5. Viņi ir aktīvi – nē, tev nevajag sporta zāles abonementu.

Fiziskas aktivitātes no rīta palīdz ķermenim atmosties un pilnvērtīgi to nodrošināt ar skābekli. Tā darot, šūnas kļūst aktīvas un gatavas dienai. Fiziskas aktivitātes ne tikai pozitīvi ietekmē ķermeni, bet arī prātu, ļaujot tam būt “asam” un darbaspējīgam.

Velti vien 20 minūtes no rīta – nelielam skrējienam, ātrai pastaigai vai kādam cita veida vingrojumam. Vari izmēģināt dažādus 20 minūšu vingrojumu video, kas atrodami YouTube.

 

youtube icon
Abonēt youtube