Kaut arī pietupieni lieliski nodarbina sēžas muskulatūru, tomēr ar laiku to izpildīšana kļūst garlaicīga un gribas ko jaunu. Tāpat svarīgi atcerēties, ka formīgu sēžamvietu neiegūsi, ja pildīsi vienu vingrinājumu tūkstošiem reižu. Ir nepieciešama dažādība. Dažādi vingrojumi nodarbina dažādus muskuļus, kurus, iespējams, ar pietupieniem vien neiedarbināsi.

Katru no zemāk esošajiem vingrinājumiem izpildi 40 līdz 60 sekundes. Un izpildi šos vingrinājumus trīs reizes. Atceries, uzsvars tiek likts uz sēžas muskuļiem, tādēļ veicot vingrinājumus, domā par šiem muskuļiem, sasprindzini tos tā, lai jūti, ka vingrojums iedarbojas tieši uz tiem.

Svarīgi: mugura taisna, elkoņi taisni, skats zemē.

Sākuma pozīcijā mugura taisna uz zemes. Kad cel gurnus, sasprindzini sēžas muskuļus, tādā veidā ceļot sēžamvietu gaisā.

Sākuma pozīcija kā pirmajam vingrojumam. Elkoņi taisni, balsta kāja saliekta 90 grādu leņķī, otra kāja taisni veido pusapli.

Kājas plecu platumā, mugura taisna, skats uz priekšu. Priekšējās kājas celis neiet pāri purngalam, tas ir vienā līmenī ar to.

Mugura taisna, pietupiena pozā celis nesliecas pāri purngaliem, iesēžamies 90 grādu leņķī un šajā pozā pastiepjamies pirkstgalos.

Sākuma pozīcija – vienkāršs balsts guļus uz rokām. Pēc tam vienu kāju pacel gaisā taisnu. Turi sasprindzinātus sēžas muskuļus, skats uz zemi Centies turēt taisnu mugurkaulu. Papildus: šādi tiek sasprindzināti arī vēdera muskuļi un rokas.

Kājas plecu platumā. Kājai, uz kuru balsties, jābūt cieši pie zemes, celis var būt ļoti minimāli ieliekts. Pārējais ķermenis tiek pagriezts 90 grādu leņķī.

 

 

 

 

Saistītās tēmas: dibenssēžas muskuļiSportsvingrinājumi

youtube icon
Abonēt youtube