No nākamā gada ir paredzēts vidēji par 15% paaugstināt atalgojumu izrāžu un koncertu apkalpojošajam personālam, šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātus informējusi kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Viņa klāstījusi, ka Kultūras ministrija nākamā gada budžetā ir paredzējusi atalgojuma pieaugumu vairākās kultūras nozarēs strādājošiem kultūras darbiniekiem, informēja ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Vizule.

Teātru tehniskajiem darbiniekiem patlaban vidējais atalgojums mēnesī ir 634 eiro.

Valsts budžeta otrajam lasījumam ir sagatavots priekšlikums par atalgojuma palielināšanu mūziķiem un aktieriem par 10% no 2017. gada 1. maija. Finansējuma avots tam būšot ieņēmumi no akcīzes nodokļa izlīdzināšanas cigarillām, palielinot to līdz cigarešu likmes līmenim.

Savukārt attiecībā uz mūziķu personīgo instrumentu amortizāciju Kultūras ministrijas budžeta izdevumos paredzēts palielināt mērķfinansējumu mūzikas instrumentiem, kompensējot to nolietošanos.

Gatavojot priekšlikumus 2018. gada budžetam, ministrija plāno kā savu prioritāti virzīt atalgojuma palielināšanu kultūras iestādēs strādājošajiem – īpaši muzeju, arhīvu un bibliotēku speciālistiem.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: AtalgojumsizrādesKomisijaKoncertiPalielināšana

youtube icon
Abonēt youtube