Krāpšana nenoliedzami ir viens no ātrākajiem veidiem, kā iznīcināt attiecības. Taču kādā pētījumā tika noskaidrots, ka ir vēl neskaitāmas lietas, kuras spēj izjaukt pat visciešākās un spēcīgākās attiecības.

Viena no sliktākajām lietām, kas noved pie šķiršanās (un tā nav krāpšana), sākas no vismazākajiem sīkumiem, un uzskatāms, ka tā ir visbīstamākā.

1. Melošana un lietu slēpšana no partnera

Ja tu to dari ar mīlestību un ar vēlmi pasargāt viņa jūtas, tad atceries, jebkura veida klusēšana un melošana par lietām var kļūt par nopietnu iemeslu strīdiem un nopietnām nesaskaņām. Eksperti apgalvo, ka attiecībās būtu jāspēj abpusēji teikt visu. Ja tā lieta, kuru slēp no mīļotā cilvēka varētu to sāpināt, tad, iespējams, to nevajadzēja darīt nemaz.

2. Jebkādu emocija noslāpēšana

Vai emociju un pieķeršanās izrādīšana un nepārtraukta jēgpilnu jautājumu uzdošana, vai nemitīgi pieskārieni un skūpsti, savstarpēja palīdzēšana jebkurās situācijās ir nepieciešama?  Tad zini, ka emociju aizturēšana un neizrādīšana var radīt problēmas attiecībās, un rezultāts var būt neatgriezenisks.

3. Problēmu noklusēšana

Lielākoties visas problēmas sākas ar to, ka kādu sīku aizvainojumu mēs klusējot turam sevī. Un tas nepārtraukti aug, pāraugot lielākā aizvainojumā, kuram izlaužoties, tiek nodarīts liels kaitējums.

4. Komunikācijas trūkums

Tas nenozīmē, ka jums nepārtraukti vienam otram jāsūta īsziņas, bet gan to, ka abiem ir jāizrunājas, ja kaut kas nomāc. Un šajā procesā nedrīkst izlaist svarīgas detaļas, kuras, iespējams, varētu otru sāpināt, tomēr šīs lietas ir jāizrunā.

5. Spītība

Vēl viena lietas, kas lieliski iznīcina attiecības – nevēlēšanās pieļaut kompromisu. Ja tev kāds patiešām patīk, tev jāspēj būt kompromisā. Tie cilvēki, kuri visu dara tikai pēc pašu prāta un vēlmēm, visbiežāk ir attiecībās tikai paši ar sevi.

6. Ķīviņi par pasaulīgām, ikdienišķām lietām

Protams, var šķist, ka strīds par to, kurš šoreiz iznesīs gružus, ir nieks vien, tomēr ar laiku tas var pāraugt lielāka strīdā, ja runa būs par vēl nopietnākām tēmām.

7. Savas varas uzspiešana

Partnera nospiešana un savas varas izrādīšana ir vēl viens veids, kā izjaukt balansu attiecībās. Eksperti uzskata, ka šāda izturēšanās ir vēl sliktāka nekā krāpšana, jo tādā veidā otram cilvēkam liek justies mazvērtīgam, nenovērtētam. Un pat tad, kad attiecības beigušās, cilvēks nereti turpina justies tāpat.

8. Attiecību uzturēšana ērtuma dēļ

Attiecību uzturēšana vien tādēļ, ka negribās pievilt ģimeni ar kārtējo šķiršanos, vai arī pēc 6 mēnešiem ieplānots iespaidīgs ceļojumus, ir absolūti sliktākais, ko var darīt. Šāda attiecību uzturēšana tikai vēl vairāk noved pie ķīviņiem un salauztas sirds. Iespējams, ja viss būtu izbeigts laikus, tad jūs vēl paliktu draugi…

9. Manipulācijabad-relationship

Manipulācija ir visai smalka lieta. Nereti neviens to neizjūt, kad ar viņiem manipulē vai  kad paši manipulē, līdz ir par vēlu.

10. Greizsirdība

Pat nekrāpjot, nepārtraukta neuzticēšānās var novest pie nesaskaņām un attiecību izbeigšanas.

11. Melošana par sevi

Tas ir tikpat briesmīgi, kā izlikties, ka tev patīk šausmu filmas, kaut patiesībā tās nevari ciest. Vai teikt, ka nemeklē nopietnas attiecības, kaut arī tie ir meli. Ir svarīgi būt atklātam un patiesam jau no sākta gala.

12. Palikšana attiecībās pieraduma dēļ

Jūs esat kopā, jo tā ir ērti, esat pie tā pieraduši un negribat būt vieni – viena no briesmīgākajām lietām, kā mocīt gan sevi, gan otru cilvēku. Palikt kopā tikai tāpēc, ka esat tā pieraduši, ir absurdi un nepareizi.

 

Saistītās tēmas: attiecībaspadomišķiršanās

youtube icon
Abonēt youtube