Paskaties apkārt. Vai visas šīs lietas tev tiešām ir nepieciešamas? Un visas šīs lietas ir nauda – tava nauda, kas principā ir iztērēta lieki. Parunāsim par lietām, kuras nemaz nav tik nepieciešamas, kā mums liktos.

 

1. sporta zāles abonements

Ja, piemēram, no 12 apmaksātajiem apmeklējumiem tu esi ieradies tikai trīs reizes, bet abonementa derīguma termiņš tuvojas beigām, secinājumi izdarāmi paši par sevi. Netērē naudu lieki, ir daudzi nodarbību veidi, ko var veikt mājās. Pilnīgi bez maksas un jebkurā laikā.

2. fotoaparāts

Katrs, kuram ir smārtfons, mierīgi varēs iztikt bez fotoaparāta. It īpaši pēdējie modeļi ir izveidoti ar ļoti labu kameru un failu glabāšanas vietu, ka arī citām vērtīgām un izpalīdzīgām funkcijām. Ar to palīdzību var realizēt patiesi labas fotogrāfijas. Tad, kādēļ tev ir vajadzīgs atsevišķs aparāts ( ja vienīgi neesi fotogrāfs)?

3. multivitamīni

Regulāra vitamīnu lietošana – vienkāršākais veids, kas liek domāt, ka rūpējies par savu veselību. Diemžēl visbiežāk tā ir lieka naudas tērēšana. Pirms pirkt kārtējo vitamīnu iepakojumu, apmeklē ārstu un pārliecinies, kas tieši pietrūkst tavam organismam.

4. perfekta kāzu kleita

Kā tad tā? Kāzas ideālā gadījumā ir tikai vienu reizi dzīvē! Tieši tā, tāpēc tērēt bezgalīgu naudas summu vienai kleitai nav pārāk praktiski.  Ja tu precēsies vēlreiz, diez vai vēlēsies pielaikot to pašu kleitu.

 

5. stacionārais telefons

Iespējams, ne visi tam piekritīs, tomēr, lai ietilptu budžeta plānā vajadzētu attiekties no visa liekā –  tajā skaitā arī no mājas telefona. Ja katram no jūsu ģimenes locekļiem ir mobilais telefons, tad stacionārais ir pilnīgi bezjēdzīga lieta, par kuru nākas lieki maksāt.

 

6. apģērbs treniņiem

Speciāli jogas un trenažieru zāles kostīmi ir ļoti veiksmīgs pirkums, ja nav citu lietu, ar ko aizpildīt sava skapja augšējo plauktu. Visbiežāk tas ir tikai lielisks mārketinga triks: “Tev noteikti vajag šo tērpu, bez tā neizdosies neviens no vingrinājumiem!”

 

7. pusfabrikāti

Pārtikas vērtība un glabāšanās termiņš šādiem produktiem parasti ir zemāks, bet cena un nevajadzīgo iepakojumu daudzums – lielāki. Pusfabrikātus un pilnībā lietošanai gatavos produktus  vajadzētu izslēgt no sava pirkumu saraksta. Iegādājies dārzeņus, augļus un pārējos SVAIGOS produktus.

 

10. rotaļlietas

Bērni ir pieraduši pie rotaļlietām, ko iegūst dāvanā no vecmāmiņām un vectētiņiem. Tomēr bezjēdzīgi pirkt tās lielos daudzumos. Bērnu tās sāk garlaikot, un viņš vēlas jaunas, jaunas, jaunas…

Mēģini varbūt mainīties ar ģimenes draugiem – lai viņi spēlējas pēc kārtas. Tādā veidā bērni iemācīsies arī to, ka ir jādalās ar lietām.

 11. USB flešs

Kam ir vajadzīgs flešs? Lai glabātu vai transportētu datus.  Vai var darīt visas šīs lietas savādākā veidā? Protams. Sūtiet failus caur e-pastiem, glabājiet tos mākoņos – variantu ir daudz, bet izmantot flešu 2016. gadā ir  pat nedaudz apkaunojoši.

 

12. veļas mīkstinātājs

Vēl vien lieta, bez kuras pilnībā varētu izdzīvot. Mīkstinātāju var aizvietot ar parasto pārtikas sodu. Tā ir daudz lētāka, bet veļu mīkstina gandrīz tikpat labi.

 

13. parādes apģērbs

Diez vai tev katru dienu ir nepieciešams smokings vai vakarkleita. Praktisi visa gada garumā šie uzvalki karāsies skapī, atgādinot par summu, ko nācās iztērēt. Mūsdienas ir arī tāda burvīga alternatīva kā noma. Lētāk, bet izskats no tā nav sliktāks.

 

14. žurnāli

Žurnālu stendi pie kasēm nav novietoti nejauši – impulsīvi pirkumi dara savu lietu. Tikai iedomājies, cik daudz naudas tērē tam, ko izlasīsi vienu reizi. Ja gadījumā tu tiešām iegādājies kādu žurnālu, ko lasi no A līdz Z katru reizi, tad labāk noformē abonementu bibliotēkā. Gada izmaksa būs mazāka.

 

14. CD un DVD

Jā, tos vēl joprojām pērk. Kāpēc? Nav skaidrs. Internetā ir daudz portālu, kanālu, kur iespējams noskatīties filmas un noklausīties mūziku bez maksas un ieekonomēt noteiktu summiņu.

 

15. mīļlietiņas vannai

 

Kad mēs vēlamies pacelt sev garastāvokli vai uzdāvināt kādu dāvanu, kas noteikti ir vajadzīgs adresātam, visbiežāk rokas pašas sniedzas pēc pievilcīgiem krēmu, šampūnu vai spreju iepakojumiem. Ideja ir viduvēja, jo visām šīm lietām ir tendence uzkrāties, un vannas istaba pārvēršas par lielu glabātuvi. Galu galā derīguma termiņš beidzas ātrāk, nekā mēs paspējam tās izmantot.

 16. kulinārijas grāmatas

 

Recepšu krājumi ir pagājušais gadsimts. Internetā ir milzīgs recepšu daudzums. Tur ir gan bilžu, gan video, gan praktiskās recepšu idejas. Piemēram, YouTube ir milzīgs kulināru kanālu daudzums, kur var iemācīties gatavot burtiski no nulles.


Avots

Saistītās tēmas: BezjēdzīgasLietasNavNepieciešamsNoNeed

youtube icon
Abonēt youtube