Ikviena vēlas izskatīties labi kā peldkostīmā, tā arī pieguļošā kleitā, taču nereti mums šo prieku liedz tie kaitinošie vēdera tauciņi, kas spītīgi iedzīvojušies mūsu ķermenī.

Šo 6 vienkāršo veidu apvienojums ar vismaz 30 minūtēm fizisku aktivitāšu un garantējam, ka tauciņi kusīs kā sniegs pavasarī.

1. Samazini sāls patēriņu. Tu jau noteikti zini, ka sālīti ēdieni palielina ūdens masas pieaugumu vai liek uzpūsties vēderam. Dažu ēdienu sastāvā jau dabiski ir sāls, un ķermenim tas, protams, ir nepieciešams, taču vien puse tējkarotes dienā.

Ja uzņemam daudz sālītu ēdienu, gribas uzņemt arī daudz ūdens, taču, jo vairāk sāls organismā, jo grūtāk no ķermeņa izvadīt šķidrumu. Tādēļ izvairies no sālītiem ēdieniem un nekaisi papildu sāli uz ēdieniem, kuriem sāls nav nepieciešams.

2. Ogļhidrātu samazināšana ir labākais veids, kā samazināt svaru. Aizmirsti makaronus un maizi, tie ir tavi ienaidnieki. Tā vietā ēd olbaltumvielām bagātus ēdienus.

Pārtikas patērēšana, kurā ir maz ogļhidrātu, ir veiksmīgāka, nekā kaloriju skaitīšana. Makaronus un maizi aizstāj ar biezpienu, vistas fileju, rīsiem utt.

3. Dzer mazāk pienu. Tā vietā izvēlies paniņas vai kefīru, vai gabaliņu siera.

4. Samazini garšvielu daudzumu. Pārlieku pikants ēdiens var veicināt palielinātu skābes veidošanos, kas kairina kuņģi un nekādi nepalīdz zaudēt svaru. Mēģini ēst svaigus garšaugus un vieglas garšvielas, kuru garša ir maiga, bet nedaudz dod tik nepieciešamo asumu.

5. Mazāk kofeīna, cukura, alkohola un pārstrādātas pārtikas. Šo vielu izolēšana no ēdienkartes lieliski palīdzēs kausēt tos tauciņus.

6. Izvēlies pareizos augļus. Kaut arī visi augļi ir relatīvi veselīgi, izvēlies tos, kuros ir mazāka fruktozes jeb cukuru – ēd citrusaugļus, piemēram, greipfrūtus, kas ir lieliski ar savām taukus dedzinošajām īpašībām.

Saistītās tēmas: Pārtikasvarstaukiveselība

youtube icon
Abonēt youtube