Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par, iespējams, veiktiem noziegumiem valsts institūciju dienestā, kas saistīti ar dokumentu viltošanu būvdarbu procesā Rīgā, Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanā,  informēja KNAB.

Iegūtie pierādījumi dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka Satiksmes departamenta rīkotajā iepirkumā “Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015.gadā” iepirkuma daļā “Ielu seguma atjaunošana. Seguma atjaunošana Krišjāņa Barona ielā” valsts amatpersona veikusi dienesta viltojumu.

Kriminālprocess sākts oktobrī. Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta, līdz ar to nav zināms, vai kādai amatpersonai jau ir noteikts aizdomās turētā vai personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.

Krimināllikums par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

BNS jau ziņoja, ka kopumā brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves – 900 000 eiro. Ielas remontdarbu kvalitāte vairākkārt izraisījusi sabiedrības sašutumu. 12.oktobrī tika apsekota visa Barona iela, un būvdarbu veicējiem divu nedēļu laikā bija jānovērš pēdējie defekti. Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins aģentūrai BNS oktobra vidū atturējās vērtēt paveikto darbu ielas sakārtošanā un norādīja, ka tas būs tuvāko mēnešu process, kad norisināsies izvērtēšana un konkrētas procedūras, precīzi arī aprēķinot darbu apjomu.

Satiksmes departaments arī paziņojis, ka soda sankciju apmērs Krišjāņa Barona ielas remontdarbu veicējam būs zināms pēc būvdarbu pabeigšanas.

16.augustā saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata tika atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs. Viņa vietā par pienākuma izpildītāju iecelts Jakrins.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BaronaIelaKNABKriminlprocess

youtube icon
Abonēt youtube