Loterijas biļešu tirgotava VAS “Latvijas Loto” izskaidrojusi septembrī aizritējušās TV izlozes misēkli, kurā spēles dalībnieces iegrieztais laimes rats teju vai sadumpojās tieši tad, kad mēlīte norādīja uz lielo laimestu – 25 000 eiro, kurus sieviete tā arī nelaimēja. Šis misēklis izraisīja nopietnu ažiotāžu un aktualizējās jautājums par to, vai šī tik iemīļotā spēle vispār ir godīga.

Misēklis ar Laimes ratu redzams 41:20 minūtē.

VAS „Latvijas Loto” pārstāve atzīst, ka plāksnītes izslīdēšana Lielā laimes rata izlozē bija negadījums.

“Mums, VAS “Latvijas Loto”, par nepatīkamu pārsteigumu “SuperBingo” 36. nedēļas izlozē izkustējās laimesta sektora “25 000 eiro” plāksne uz Lielā laimes rata. Vēlamies paskaidrot, ka laimestu sektoru plāksnītēm uz rata ir tikai ilustratīva funkcija. Pie rata tās ir piestiprinātas katra atsevišķi ar divpusēji stiprināmo līmlenti. Šajā konkrētajā izlozē rata iegriešanas brīdī viena no līmlentēm atlīmējās, kā rezultātā plāksnīte uz sektora izkustējās. Ierakstu šajā brīdī nedrīkst pārtraukt, jo tas ir izlozes process, tāpēc spēle tika turpināta.”

Pārstāve norāda: “Šāda laimesta plāksnītes atlīmēšanās nekādi neietekmē ne sektora atrašanās vietu, ne rata griešanās ātrumu vai spēku, ne laimesta apjomu, ne arī laimes rata “mēlīti”, jo “mēlīte” un sektora plāksnītes nesaskaras. Dalībnieks laimē to laimestu, uz kura sektora apstājas rata mēlīte. Ja rats šajā izlozē būtu apstājies uz 25 000 eiro naudas laimesta, tad dalībniece tos arī laimētu.”

“Protams, atzīstam, ka šī bija tehniska kļūme, un esam veikuši visas nepieciešamās darbības, lai tādi incidenti vairs neatkārtotos,” skaidro pārstāve.

Pārstāve arī norāda uz to, ka: “Nesen notika TV studijas renovācija un vairāku iekārtu maiņa, tostarp mainīts tika arī Lielais laimes rats, un visas laimestu plāksnes ir stingri piestiprinātas sektoriem.”

 

Saistītās tēmas: 25 000 eiroķibeleLatvijas LotoSuperBingo

youtube icon
Abonēt youtube