Garšos gan lielam, gan mazam! 

Sastāvdaļas:

  • 1 1/2 miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 ēdamkarote sāls
  • 1/4 glāzes cukura (ja ir vēlme, var vairāk)
  • 60 grami sviesta (izkausēts un atdzesēts)
  • 1 liela ola, sakulta
  • nedaudz piena (3-4 ēdamkarotes)
  • 1 1/2 glāze ogu (kazenes, mellenes, avenes utt.)

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Izvēlies traukus, kuros cepsi mafinus. Tā var būt silikona panna, tās var būt metāla formas vai arī papīra mafinu (kēksu) formiņas. 

Traukā samaisi miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. 

Citā bļodā ar rokas blenderi sablendē olas, izkausēto sviestu un pienu. 

Sakulto masu lej klāt sausajām sastāvdaļām. Samaisi, bet tikai tik daudz, lai būtu samaisīts vienmērīgi, nekul, neaizraujies! Pievieno ogas, izmaisi!

Gatavu masu liec izvēlētajās formās un cep 20-25 minūtes vai tik ilgi, kamēr kļūst zeltaini. 

Izņem no krāsns un ļauj kādu brīdi padzist. Pasniedz siltus!

Lai labi garšo! 🙂

Saistītās tēmas: desertsmafinsogasrecepte

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube