Ja apnikuši ierastie deserti, mums ir risinājums! Īpaši šokolādīga siera kūka ar riekstiem – garšos katram gardēdim. 

Izvēlies produktus, kuri atbilst tavai gaumei un garšas kārpiņām. Ar sastāvdaļu daudzumu vari variēt un izvēlēties to, kas visvairāk garšo. 🙂 Šeit būt pavisam vienkārša un garšīga siera kūka, kur pilnveidot vari pēc savām vēlmēm.

Sastāvdaļas: 

  • 400 grami cepumu (iesakām “Selga”)
  • 5 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • istabas temperatūras kausētā šokolāde (iesakām “Nutella”)
  • 500 grami krēmsiera
  • 3/4 glāze pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes želatīna
  • 3/4 glāzes kapāti zemesrieksti

Izvēlies apaļās formas pannu, kurā kārtosi kūku.

Nelielā bļodiņā (siltumizturīgā) ielej vēsu ūdeni (apmēram 3 ēdamkarotes). Tajā izšķīdini želatīnu. Noliec malā vēlākam.

Sasmalcini cepumus. Cepumiem pievieno sviestu, ēdamkaroti šokolādes un maisi līdz viendabīgai masai. Pievieno trīs ēdamkarotes zemesriekstu un turpini maisīt līdz izveidojas smilšaina masa. Ja masa šķiet pārāk sausa, pievieno vēl nedaudz sviesta un maisi. Masai jābūt stingrai, jāsalīp kopā. Tomēr tā nedrīkst būt pārāk mitra un lipīga. Ja masa pārāk lipīga, pievieno vēl cepumus.

Cepumu masu liec izvēlētajā apaļās formas pannā. Kārtīgi izlīdzini, pieblietē. Jāizveido stingra pamatne. Kad tas ir izdarīts, cepumu pamatni liec ledusskapī.

Sakul krēmsieru kopā ar pūdercukuru līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno šokolādi un turpini kult. Pievieno kakao pulveri un maisi līdz viendabīgai masai. 

Karsta ūdens peldē liec sagatavoto želatīna trauku (iesakām uzkarsēt ūdeni traukā, un uzkarsētajā ūdenī likt trauku, kurā sagatavots želatīns). Maisi želatīnu, līdz tas pilnībā izšķīst un izveidojas viendabīga masa. Ļauj nedaudz atdzist.

Sagatavotajai krēmsiera masai lēnām lej klāt želatīnu. To darot, masu cītīgi maisi, citādāk veidosies kunkuļi. 

Kārtīgi izmaisi masu un lej pāri sagatavotajai un atdzesētajai cepumu pamatnei. Sakapā riekstus un pārber pāri. Liec ledusskapī uz apmēram 5-6 stundām vai uz nakti.

Pirms pasniegšanas ar siltu un sausu nazi apgriez ap kūkas malām, lai tā viegli atlec no pannas, uzmanīgi izņem no tās un pasniedz. 

Lai labi garšo! 🙂 

 

Saistītās tēmas: desertsrecepteriekstisiera kūkašokolāde

youtube icon
Abonēt youtube