Pirmā lieta, kas ienāk prātā, kad runa ir par celulītu, ir tas briesmīgais skats uz nepatīkamo “apelsīna mizu” sēžamvietas un cisku rajonā…

Pirmkārt, lai atbrīvotos no šīs nepatīkamās “apelsīna miziņas” uz sēžamvietas un ciskām, jāatsakās no tā, kas nereti, mums visvairāk garšo. Būsim reālas, ja vienkārši nodarbosimies ar sportu un tonnām klāsim precelulīta krēmus, nekas nenotiks. Ir jāsakārto ēdienkarte.

Tādēļ atsakies no sāļiem miltu ēdieniem – picām, burgeriem, makaroniem un citiem tikpat trekniem un neveselīgiem ēdieniem. Aizstāj tos ar salātiem – tajos vari likt gaļu, zivis, tunci.

Protams, fiziskas aktivitātes. Bez tām absolūti nekur! Ja neesi sporta zāļu cienītāja, izvēlies aerobiku, tagad tik populāro zumbu vai velti vismaz 30 minūtes katru dienu pastaigām. Nevis gausām un lēnām, bet vienmērīgi ātrā tempā dodies pastaigā pa parku, līdz mežam utt. Ej tādā tempā, lai neesi pārgurusi, bet lai jūti, ka uz muguras nedaudz parādās sviedru lāsītes. Runā, ka ātra pastaiga ir labāka nekā skriešana… 🙂

Pēc katra šāda treniņa vai pastaigas uz problēmzonām uzklāj pretcelulīta krēmu. Patiesībā nav jau nozīme krēmam, ko klāj, svarīgi tas, vai to iemasē ādā. Izvēlies veikalā nopērkamos masāžas rīkus, kas paredzēti celulīta novēršanai. Ar to pēc katra treniņa kārtīgi izmasē problēmzonas – tādā veidā palielini asins cirkulāciju, un āda kļūst tvirtāka.

Un noteikti neaizmirsti par ūdeni, zaļo un piparmētru tēju. Ūdens ir ļoti labs ķermenim, zaļā tēja palīdz sadedzināt taukus, un piparmētru tēja paātrina vielmaiņu un liek vēderam justies labi.

 

Saistītās tēmas: celulītspadomiPārtikaproblēmzonasSportstējas

youtube icon
Abonēt youtube