3. novembrī plkst.18.30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē “Arsenāls” notiks muzeja kultūras un izklaides programmas “Ars Rezumē” piedāvāts pasākums – grupas “Ezeri” koncerts, informēja LNMM pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Tuvojoties Sandras Krastiņas personālizstādes “Civilisti” noslēgumam, pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja padziļināti iepazīties ar ekspozīciju projekta “Ezeri” radītā patīkamā muzikālā gaisotnē.

Sākot no plkst.17.30, izstāžu zālē notiks bezmaksas ekskursijas latviešu un angļu valodā gidu vadībā, kas ļaus tuvāk atklāt mākslinieces daiļrades saturu un filozofiju. Ekskursijas laikā skatītāji varēs uzdot arī sev interesējošus jautājumus.

Līdzīgi kā Krastiņai, arī grupas dalībniekiem – Miķelim Putniņam, Kristianam Priekulim un Krišjānim Bremšam – aktuāla ir mijiedarbības tēma. Savā daiļradē mākslinieki dziļāk pievēršas pilsētas un dabas attiecībām un to radītajiem konfliktiem mūsdienu cilvēkā. Iespējams, tieši šo mainīgo attiecību izpētes dēļ katrs skaņdarbs top atšķirīgs gan formā, gan harmonijā, gan arī muzikālā žanra ziņā.

Koncertā apmeklētājiem būs iespēja baudīt vēl nedzirdētas kompozīcijas, kas veidotas īpaši Krastiņas personālizstādes izskaņai.

Mūzikas projekta “Ezeri” dibinātājs un idejas autors ir ģitārists, vokālists un producents Putniņš. Viņam pievienojušies basģitārists Priekulis un bundzinieks Bremšs. Paši mākslinieki apgalvo, ka “Ezeri” ir mūžīgi mainīgs projekts, kura mūzika izvairās sekot konkrētām formulām. Vasarā kolektīvam nācis klajā debijas albums “Ogle”, kas tapis vairāk nekā 12 mēnešu laikā un ierakstīts vairākās studijās Vīnē, Ķečos un Rīgā. Gandrīz visu dziesmu mūzikas un tekstu autors ir projekta līderis Putniņš.

Kopš 2008. gada LNMM piedāvā saviem apmeklētājiem kultūras un izklaides programmu “Ars Rezumē”. Tās mērķis ir atbalstīt dažādu radošo aktivitāšu norisi un paplašināt “Arsenāla” piedāvāto kultūras pasākumu klāstu, radīt draudzīgāku, sabiedrībai atvērtāku publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati.

Krastiņas personālizstādi “Civilisti” var apskatīt līdz 6. novembrim.

 


Info: BNS

 

Saistītās tēmas: ARSENĀLSEzerikoncerts

youtube icon
Abonēt youtube