Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien palika uz soliņa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Sanantonio “Spurs” ceturtajā ceturtdaļā salauza pretinieku pretestību un ar rezultātu 102:94 (27:29, 26:28, 23:14, 26:23) viesos pārspēja Sakramento “Kings”.

Bertāns, kurš sezonas pirmajā spēlē piedzīvoja debiju pasaules spēcīgākajā līgā, bija mača pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Rezultatīvākais “Spurs” komandā bija Kavai Lenards, kurš iemeta 30 punktus, 16 punkti Lamarkusa Oldridža kontā, bet pa 12 punktiem sameta Diveins Dedmons un Deivids Lī.

Savukārt mājiniekiem ar 37 punktiem un 16 bumbām zem groziem atzīmējās Demarkuss Kazinss, bet 17 punkti Rūdijam Gejam.

“Kings” basketbolisti mača sākumā ieguva vadību, pirmajā ceturksnī savu pārsvaru palielinot līdz astoņiem punktiem (12:4). Otrās ceturtdaļas sākumā “Spurs” uz īsu brīdi pārņēma vadības grožus (31:29), taču “Kings” atguva pārsvaru un vēlāk pēc izrāviena 13:2 panāca 54:41. Līdz puslaika beigām viesi pietuvojās līdz mīnus četriem punktiem (53:57), bet, tuvojoties trešās ceturtdaļas beigām, Lenards palīdzēja Sanantonio vienībai izvirzīties vadībā (71:68).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā “Spurs” iekrāja jau desmit punktu pārsvaru (81:71), taču pretinieki ātri atgriezās spēlē un panāca izlīdzinājumu 83:83. Uz to viesi atbildēja ar izrāvienu 7:1, tādējādi neatdodot vadību Sakramento basketbolistiem. Ceturtās ceturtdaļas turpinājumā Sanantonio basketbolisti spēlēja droši un noturēja pārsvaru, tikdami pie uzvaras ar rezultātu 102:94. Tiesa, “Spurs” treneris Gregs Popovičs nolēma Bertānu paturēt uz rezervistu soliņa, līdz ar to latvietis spēlē neiesaistījās.

Jau vēstīts, ka savā debijas spēlē Bertāns četrās minūtēs guva piecus punktus, bet “Spurs” ar rezultātu 129:100 pārspēja pagājušās sezonas līgas finālisti Goldensteitas “Warriors”. Tikmēr Kristaps Porziņģis savu otro sezonu iesāka ar 16 punktiem, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas “Knicks” ar rezultātu 88:117 piekāpās pērnās sezonas finālistei Klīvlendas “Cavaliers”.

Nākamo maču “Spurs” aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Ņūorleānas “Pelicans”, bet Ņujorkas “Knicks” savu skatītāju priekšā tiksies ar Memfisas “Grizzlies”.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Dāvis BertānsKingsNBASpurs

youtube icon
Abonēt youtube