Ogu un augļu pārstrādes uzņēmums SIA “Puratos Latvia” nākamgad vēlas iekarot jaunus eksporta tirgus Āzijas reģionā, sacīja kompānijas vadītājs Aigars Balodis.

Viņš sacīja, ka uzņēmums turpina attīstīt darbību pašreizējos eksporta tirgos, kā arī mēģina piesaistīt jaunus tirgus. “Potenciāli parādās jaunas sadarbības iespējas Āzijas valstīs, bet šobrīd ir pāragri spriest, kādā veidā tas varētu attīstīties. Ir dažādas ieceres un iestrādes, bet tas viss saistās ar nākamo gadu. (..) Tā varētu būt Ķīna, tā varētu būt arī Japāna. Šobrīd ir pāragri teikt, līgumi vēl nav noslēgti, bet katrā ziņā ir iespējas attīstīt savu sadarbību,” sacīja Balodis.

Vienlaikus viņš pastāstīja, ka pagaidām potenciālajiem sadarbības partneriem Āzijā vēl nav nosūtīti produkcijas paraugi. “Līdz nosūtītajiem paraugiem neesam nonākuši, bet ir labas sarunas, kas var potenciāli vainagoties ar labiem sadarbības rezultātiem,” sprieda kompānijas vadītājs.

Balodis sacīja, ka Āzijas valstu tirgus šobrīd attīstās un apgūst jaunas nišas. “Tas, kas Eiropas valstīs ir tradicionāls tirgus, viņiem ir kaut kas jauns,” norādīja uzņēmuma vadītājs.

Jau vēstīts, ka “Puratos Latvia” pagājušajā gadā strādāja ar 21,589 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 15,9% – līdz 661,9 tūkstošiem eiro, liecina “Firmas.lv” publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmums dibināts 1994.gadā Tukuma novada Pūres pagastā, un tā pamatkapitāls – 1 659 350 eiro.

Kā ziņots, “Puratos Latvia” iepriekšējais nosaukums līdz 2012.gada augustam bija “Pure Food“. Pirms tam, 2011.gada 27.aprīlī, uzņēmuma īpašnieks Pēteris Žimants paziņoja par uzņēmuma pārdošanu Beļģijas privāta kapitāla uzņēmumam “Puratos Group NV“.

Puratos Group NV” ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas gatavo izejvielas maizes ražotāju, konditorejas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. “Puratos” ir pārstāvēta vairāk nekā 100 pasaules valstīs, uzņēmumu grupai ir 55 ražošanas rūpnīcas 44 valstīs ar 7225 darbiniekiem.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Aigars BalodisĀzijaeksportsPuratos Latvia

youtube icon
Abonēt youtube