Stājies spēkā spriedums, ar kuru AAS “Baltikums” jāmaksā kādam jaunietim 42 401 eiro saistībā ar viņa vecāku nāvi avārijā.

Kā informēja Augstākajā tiesā (AT), AT Civillietu departaments nolēmis šajā lietā neierosināt kasācijas tiesvedību, līdz ar to stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas pagājušā gada spriedumus, ar kuru daļēji apmierināta prasība. No “Baltikuma” prasītāja labā piedzīta apdrošināšanas atlīdzība 42 401 eiro par nemateriālajiem zaudējumiem, kas saistīti ar garīgām ciešanām saistībā ar apgādnieku nāvi. Savukārt daļā par apdrošināšanas atlīdzības 242 172 eiro apmērā piedziņu prasība noraidīta.

AT pagājušā gada februārī, izskatot lietu kasācijas kārtībā, nodeva to jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā.

Lietas izskatīšanas laikā AT divreiz apturēja tiesvedību lietā – vienreiz, lai uzdotu prejudiciālus jautājumus ES Tiesai, un otrreiz – lai iesniegtu pieteikumu Satversmes tiesā.

Prasītāja aizbildne prasību tiesā pret “Baltikumu” cēla pēc tam, kad ar pirmās instances tiesas spriedumu tika atzīts par vainīgu automašīnas vadītājs, kurš 2006. gada februārī, būdams alkohola ietekmē, izraisīja sadursmi ar pretimbraucošo automašīnu, kurā atradās prasītāja vecāki. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā abi prasītāja vecāki gāja bojā. Traģiskā negadījuma brīdī prasītājs bija desmit gadus vecs.

Prasītāja aizbildne lūdza tiesu piedzīt no “Baltikuma” par labu prasītājam apdrošināšanas atlīdzību par nemateriālo kaitējumu, kas saistīts ar prasītāja garīgajām ciešanām vecāku nāves dēļ.

“Baltikums” izmaksājis prasītājam atlīdzību aptuveni 7000 eiro apmērā.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: 42401 tūkstotisApdrošināšanaBaltikumsjaunietis

youtube icon
Abonēt youtube