Vairāku biedru aiziešana no partijas “KPV LV” samazinājusi Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa izredzes iekļūt nākamās Saeimas sastāvā līdz 40% iespējamībai, uzskata “Triobet” bukmeikeri.

Kaimiņa vadīto partiju pametuši “hip hop” mākslinieks Armands Kincs un Ilmārs Poikāns, veltot asu kritiku Kaimiņam. Aizejošie biedri arī sējuši nopietnas bažas par finanšu plūsmu partijā, kā arī atklājuši vairākas neglaimojošas Kaimiņa rakstura īpašības, norāda “Triobet” bukmeikeri.

Viņu vērtējumā tieši bažas par Kaimiņa partijas finansējumu var likt atbalstītājiem novērsties no partijas, jo tas var sabojāt Kaimiņa tēlu. Līdz šim Kaimiņš iestājies par caurskatāmību, atbildību un saikni ar sabiedrību, taču no partijas biedriem slēptās attiecības ar uzņēmēju Viesturu Tamužu ir pretrunā ar šīm vērtībām. Lai gan šobrīd informācija ir skopa, Poikāna sacītais medijos liek domāt, ka pastāv iespēja atklātībā nonākt aizvien jauniem Kaimiņu kompromitējošiem faktiem.

“Triobet” bukmeikeri Kaimiņa partijas “KPV LV” iespējai pārvarēt 5% robežu piešķīruši koeficientu 2,35, kas ir 40% varbūtība iekļūt 13.Saeimas sastāvā, tomēr koeficients 1,55 norāda, ka varbūtība, ka partija paliks aiz “robežas līnijas”, ir lielāka, tie ir 60%.

Kā ziņots, dažus mēnešus pēc partijas “KPV LV” izveides sašķēlusies tās vadība un četri no deviņiem tās valdes locekļiem nolēmuši partiju pamest, jo esot vīlušies partijas ideālos un tās līderī Artusā Kaimiņā, 25.oktobrī ziņoja Latvijas Televīzija.

Partijas valdi grasoties pamest Poikāns, Marita Eisaka, Uldis Neilands un Kincs, kuri esot nolēmuši dibināt jaunu biedrību. Konflikts partijas vadībā esot briedis jau kādu laiku, un pirms nedēļas partijas valdes sēdē esot bijis plānots lemt par paša Kaimiņa izslēgšanu no partijas viņa vadības stila dēļ.

Savukārt Kaimiņš apgalvoja, ka neesot zinājis par šādu biedru ieceri, taču viņš esot gatavs šādam pavērsienam, jo notikumi esot vērtējami kā politisko nelabvēļu īstenota klasiska partijas graušana no iekšpuses.

Pēc Kaimiņa vārdiem, notiekošais esot normāla partijas attīstība, turklāt valdē aizvien paliek pieci cilvēki, tātad ir kvorums un valde ir lemtspējīga.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BukmeikeriKaimiņš Saeimavēlēšanas

youtube icon
Abonēt youtube