No oktobra beigām Rīgas privātpersonas vairākās pilsētas vietās varēs nodot savāktās kritušās lapas, informē Rīgas domē.

 

Uzklausot iedzīvotāju priekšlikumus un sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv pilsētas apkaimju privātmāju īpašnieku intereses, Rīgas pašvaldība piekto gadu pēc kārtas noteikusi vairākas vietas pilsētā, kur privātpersonas varēs nodot savāktās kritušās lapas.

Savāktās lapas par pašvaldības līdzekļiem tiks nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu Getliņu izgāztuvē. Lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportā iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem un tikai noteiktajās vietās un noteiktajos laikos. Lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī tām nedrīkst būt citu sadzīves atkritumu piemaisījumu.

Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā lapu nodošana šodien būs iespējama Dzērbenes ielā 14 no plkst.9 līdz 10, Āraišu ielas un Bajāru ielas krustojumā no plkst.10 līdz 11, Madonas ielas un Braslas ielas krustojumā no plkst.11 līdz 12 un Mākoņu ielas un Berģu ielas krustojumā no plkst.13 līdz 14.

Pārdaugavā lapu nodošana šodien būs iespējama Tumes ielā pretī Ziepniekkalna kapiem no plkst.14 līdz 16, bet Imantas apkaimē – Jūrmalas gatves, Progresa un Kooperatīva ielas krustojumā no plkst.14.30 līdz 16.30.

Ķengaraga apkaimē lapas šodien varēs nodot Kvadrāta ielā, pie Putnu novērošanas torņa plkst.9.30, pretī Dubnas ielai 5, 3 plkst.10 un pretī Plostu ielai 10, 8 (pie garāžām) plkst.10.30.

Savukārt Pļavnieku un Dārzciema apkaimēs lapas šodien varēs nodot Rēzeknes ielas un Preiļu ielas stūrī plkst.11.30, Rēzeknes ielas un Zvārtavas ielas stūrī plkst.12, Pildas ielas un Zvārtavas ielas stūrī plkst.12.30, Pildas ielas un Kraukļu ielas stūrī, kā arī Sesku ielas un Jenotu ielas stūrī plkst.13.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BiomasaNodotLapasrudens

youtube icon
Abonēt youtube