Perfektas formas uzacis spēj lieliski izcelt seju un personību. Jāatceras, ka vēl nesen topā bija smalkas, ar zīmuli ievilktas līnijas uzacu vietā, tomēr šobrīd ikviena cenšas tikt pie biezām, kuplām un izteiksmīgām uzacīm.

Šobrīd modē ir biezas un kuplas uzacis, un, tā kā tās ir viena no vispamanāmākajām lietām sievietes sejā, jo izteiksmīgākas tās ir, jo skaistāk tu izskaties.

Tomēr ne visām daba devusi biezas un kuplas uzacis. Dažām ir diezgan plānas un retas, tomēr ir veidi, kā šo situāciju labot. Un uzskatām, ka nekas tā nespēj līdzēt, kā dabas sniegtie līdzekļi.

1. Rīcineļļa

Viens no vecākajiem, bet efektīvākajiem veidiem, kā izaudzēt biezas uzacis. Šīs eļļas sastāvā ir olbaltumvielas, taukskābes, antioksidanti un vitamīni, kas palīdz barot matu folikulas.

Katru dienu pāris pilienus rīcineļļas iemasē uzacīs un atstāj uz 30 minūtēm. Pēc tam ar kosmētikas noņēmēju notīri tās.

Pirms lieto rīcineļļu, pārliecinies, ka tev nav alerģija pret to.

2. Kokosriekstu eļļa

Lieliski darbojas kā kondicionieris, kā arī mitrinātājs. Lieliski uzlabo asinsriti. Eļļā atrodamās taukskābes lieliski sadarbojas ar matos esošajām olbaltumvielām un pasargā matiņus no lūšanas. Laurskābe darbojas kā antibakteriāls līdzeklis, neļaujot matu folikulām iekaist. E vitamīns un dzelzs veicina matiņu augšanu – padarot uzacis biezas un veselīgas.

Katru dienu ar kokosriekstu eļļu iesmērē uzacis. Ļauj uz nakti eļļai darboties, no rīta mazgā seju ar siltu ūdeni. Pēc vairāku reižu regulāras lietošanas būs jūtami rezultāti.

3. Olīveļļa

Tā satur A un E vitamīnus, kas palīdz matiņu augšanā. E vitamīns baro katru matiņu, un A vitamīns stimulē sebuma ražošanos. Lai būtu jūtami rezultāti, vismaz reizi dienā jāiesmērē uzacis ar olīveļļu. Pāris pilienus iemasē uzacīs un pēc pāris stundām noskalo tās.

4. Sīpolu sula

Šī sula satur daudz sēra, selēna, minerālvielu, B un C vitamīnu, kas veicina matu augšanu. Sērs uzlabo kolagēna veidošanos, kā arī stiprina matu folikulas. Sīpolu sulu iesaka iemasēt uzacīs ik pēc divām dienām.

Sakapā sīpolus, sablendē viendabīgā masā, izspied sulu. Sulu ar vates kociņu iesmērē uzacīs. Pēc stundas noskalo. Lai noņemtu sīpolu spēcīgo smaku, samitrini vates kociņu ar šķaidītu citronu sulu un notīri uzacis.

5. Olas dzeltenums

Olās ir daudz biotīna, kas palīdz uzacīm augt, tāpat tajās ir keratīns. Būs vērojami rezultāti, ja šo metodi izmantosi vismaz divas reizes nedēļā.

Sakul olas dzeltenumu viendabīgā masā, ar vates kociņu iesmērē olas dzeltenumu uzacīs, paturi apmēram 20 minūtes un noskalo tās.

6. Vazelīns

Vazelīns mitrina un saglabā nepieciešamo mitruma līmeni uzacu matiņos. Iesmērē vazelīnu uzacīs un atstāj uz nakti. No rīta noskalo ar siltu ūdeni.

Ja tev ir taukaina un problemātiska āda, neiesakām vazelīnu, jo tas ir ļoti taukains.

7. Alvejas gēls

Tās sastāvā ir vielas, kas līdzīgas keratīnam, tādēļ atjauno matiņus, dod tiem nepieciešamās uzturvielas, piešķirot tiem elastību un novērš bojājumus. Gēls nav lipīgs un ātri iesūcas ādā, tādēļ to droši var izmantot vairākas reizes dienā.

Tikko izspiestu alvejas gēlu (sulu) iemasē uzacīs. Pārējo glabā ledusskapī.

8. Piens

To izmantot ne vienā vien skaistumkopšanas procesā. Tas ir bagātīgs olbaltumvielu avots. Bagātīgs ar kazeīnu un sūkalām. Šīs piena vielas stimulē un veicina matu augšanu.

Samitrini vates kociņu pienā un maigi iemasē uzacīs. Paturi apmēram 20 minūtes un noskalo uzacis.

 

 

 

Saistītās tēmas: biezas uzacispadomiuzacis

youtube icon
Abonēt youtube