Tiklīdz izej no mājas, tava sejas āda kļūst apsārtusi un beigu beigās izskaties pēc svaigi nogatavojuša tomāta? Nesatraucies!

Esam apkopojuši sarakstu ar mājas apstākļos atrodamiem risinājumiem, kā mazināt sejas apsārtumu un padarīt ādu dzīvīgi mirdzošu.

Cēloņi sejas apsārtumam

Šis pēkšņais apsārtums var rasties dažādu iemeslu dēļ. Vairumā gadījumu tā ir ķermeņa reakcija uz dažādiem emocionāliem pārdzīvojumiem vai saules stariem. Tomēr nereti šis sejas apsārtums saistāms ar kādu medicīnisku problēmu, piemēram, menopauzi vai kuperozi (tas ir sarkans asinsvadu tīklojums uz vaigiem, deguna un kājām. Problēmu izraisa asinsvadu vājums. Kā likums, kuperoze apdraud sievietes ar gaišu, plānu un jūtīgu ādu. Kuperoze sastopama 30-40% cilvēku).

Citi iemesli ir alkohola lietošana, fiziskas aktivitātes, zāles (piemēram, augsta holesterīna zāles), asi ēdieni vai pēkšņas temperatūras maiņas.

Kā tad īsti mazināt šo apsārtumu? 

1. Auzu pārslu maska

Tev būs nepieciešama 1 glāze auzu pārslu un ūdens.  Sajauc šīs pārslas ar ūdeni un izveido pastai līdzīgu masu. To klāj uz sejas un kakla. Paturi 10-15 minūtes un noskalo seju ar vēsu ūdeni. Šo masku klāj uz sejas 3-4 reizes nedēļā.

Auzu pārslām piemīt nomierinoša iedarbība uz ādu. Ciete, beta-glikāns un fenoli, kas atrodas pārslās, palīdz ilgtermiņā atrisināt sejas problēmas, kas saistītas ar apsārtumu. Koloidāls auzu pārslās samazina ādas kairinājumu un iekaisumus.

2. Konsīleris

Izvēlies zaļas krāsas koriģējošo konsīleri, konsīlera otu vai sūkli un balto pūderi. Ar konsīleri viegli aizkrāso apsārtušās vietas, ar otu izlīdzini un pēc tam nofiksē ar pūderi.

3. Kokosriekstu eļļa

Pāris pilienus kokosriekstu eļļas iemasē ādā – vietās, kur veidojas apsārtumus un kakla zonā. Iemasē tieši pirms došanās pie miera.
Šo procesu atkārto katru dienu.

Kokosriekstu eļļa mitrina ādu un palīdz novērst jebkādu ādas sausumu un sasprindzinājumu, tādējādi mazinot apsārtumu.

4. Gurķi

Sarīvē vienu vidēja izmēra gurķi un klāj to uz sejas un kakla. Patur 15 minūtes un pēc tam noskalo ar remdenu ūdeni. Uz sejas klāj barojošu sejas krēmu. Atkārto šo 3-4 reizes nedēļā.

Gurķim piemīt lieliska nomierinoša un dzesējoša īpašība. Tas mazinās apsārtumu un saglabās ādu veselīgu un atdzīvinātu.

5. Zaļā tēja

Tev būs nepieciešami 2 zaļās tējas maisiņi, 2-3 krūzes karsta ūdens un tīrs dvielītis. Uzkarsē ūdeni un iemērc uz pāris minūtēm tajā tējas maisiņus. Izņem maisiņus un liec šo novārījumu dzesēties. Kad tas atdzesēts, iemērc tajā dvieli. Pēc tam izspied lieko ūdeni no dvieļa un klāj to uz sejas. Paturi 10 minūtes.
Šo procesu atkārto katru dienu.

Zaļajai tējai piemīt pretiekaisuma īpašības, kas mazina tūsku un atbrīvo no apsārtuma.

6. Vazelīns

Uzklāj to uz vietām, kuras skāris apsārtums un atstāj uz nakti. Atkārto to katru dienu pirms gulētiešanas.
Vazelīns mitrina sejas ādu un mazina ar ādas sausumu saistītu apsārtumu. Bet esi uzmanīga, ja tava āda ir taukaina, vazelīns ir ļoti eļļains un var aizsprostot poras, veicinot piņņu veidošanos.

 

 

 

 

Saistītās tēmas: sejas apsārtumsskaistumsveselība

youtube icon
Abonēt youtube