Ja vēlies savām pusdienām vai vakariņām piedod nedaudz vasarīgu un svaigu garšu, talkā nāk salāti. Tā kā visdrīzāk mājās būs kāds kāposts, tas lieliski tiek likts lietā, lai pagatavotu lielisku piedevu pie jebkura otrā ēdiena.
Ja ir vēlme un negribas ēst neko “nopietnu” – šos salātus var baudīt arī vienus pašus, bez jebkā cita.
Sastāvdaļas:
- 1 vidēja lieluma kāposts
- dažādi zaļumi (daudzums pēc izvēles)
- 3 smalcināti lociņi
- 1/2 glāze majonēzes vai grieķu jogurta
- skābais krējums pēc garšas
- 1 tējkarote sāls (vai tik daudz, cik prasa garšas kārpiņas)
Sakapā kāpostu pietiekami smalki, lai būtu ērti ēšanai. Ber lielā bļodā. Pievieno sevis izvēlētos zaļumus, arī tos sakapā vai saplēs ar rokām. Pievieno lociņus.
Bļodā liec majonēzi vai grieķu jogurtu, skābo krējumu un pieber sāli. Visu kārtīgi izmaisi. Ja nepieciešams un nepatīk majonēzes garša, pievieno vēl krējumu, ja vēlies, pievieno vēl sāli.
Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
Salāti būs sātīgi un svaigi kraukšķīgi.
Lai labi garšo! 🙂