Trešdienas rītā visu Vidzemi un Latgali, teju visu Zemgali un vēl arī daļu Kurzemes klāj kaut neliela sniega kārtiņa, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daudzviet Vidzemē un Latgalē turpina snigt. Snigšanas un miglas dēļ redzamība vietām mazāka par kilometru. Debesis apmākušās, Rietumlatvijā ir mazāk mākoņu.

Dienvidu, dienvidaustrumu vējš kļūst lēnāks, Vidzemes ziemeļos vēl saglabājas brāzmas līdz 12 metriem sekundē, savukārt Kurzemē pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra +2..-3 grādi, Kurzemē līdz +7 grādiem.

Saskaņā ar “Latvijas Valsts ceļi” datiem agrā rītā braukšana apgrūtināta visā Vidzemē un Latgalē, daudzviet Zemgalē un vietām Kurzemē.

Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību īslaicīgi pārtrūka elektropiegāde; jau nakts laikā novērsti gandrīz visi traucējumi, rāda “Sadales tīkla” elektroapgādes atslēgumu karte.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, gaisa temperatūra +1 grāds. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš nakts sākumā brāzmās pūta līdz 15 metriem sekundē, no rīta vēja ātrums brāzmās vairs nepārsniedz astoņus metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien dienas laikā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -1,6 grādiem Zosēnos līdz +3,7 grādiem Kolkā; vēlā vakarā Liepājā gaisa temperatūra sasniedza +8 grādus.

1.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +24..+27 grādi Portugālē, Spānijā, Francijas dienvidos, Itālijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -10..-11 grādu augstākajos kalnos Norvēģijā un Rumānijā, kā arī -15..-18 grādu Krievijas Eiropas daļas austrumos un ziemeļos.

 


Info: BNS

Foto: pexels

 

Saistītās tēmas: LaikapstkiPirmaisSniegsSniegz

youtube icon
Abonēt youtube