Ja ik dienas nekādi nespēj izdomāt arvien jaunus variantus brokastīm, pusdienām vai to, ko likt galdā sestdienas vakarā, kad atnāk draugi? 

Piedāvājam pavisam vienkāršu, bet neizsakāmi garšīgu un sātīgu sviestmaižu variantu – siltas, pikantas un īpaši garšīgas. Šīs sviestmaizes radīs vēlmi pagatavot vēl vienu vai 3, vai tik daudz, ka vajadzēs atvērt īpašu “ātro uzkodu busiņu”. 

Sastāvdaļas:

  • 170 grami (vai vairāk) vārīta šķiņķa
  • mīksts sviests
  • 4 bagetes
  • sinepes (izvēlies tādas, kuras tev garšo – maigas, asas)
  • droši var pievienot vēl kādu cūkgaļas gabalu – tā var būt cepta cūkgaļas šķēlīte
  • 300 grami siera, pēc izvēles
  • marinēti gurķi (pipargurķīši vai šajā sezonā pašu marinētie)

Uzkarsē pannu, ielej eļļu un apcep šķiņķa šķēlītes, tā, lai no abām pusēm veidotos brūni plankumiņi. Noņem no pannas.

Paņem bagetes, pārgriez uz pusēm gareniski, un tad šīs garenās bagetes pusītes sadali divās daļās. Apsmērē to maizes pusi ar sviestu, kura ir svaigi nogriezta, un apbrūnini uz pannas, līdz sāk grauzdēties.

Kad maizīte apcepta, šo apcepto pusi nosmērē ar sinepēm, cik daudz vien vēlies, klāj cūkgaļas šķēlītes, ceptā šķiņķa šķēles, sieru un gurķīšus. Liec pa virsu otru maizes šķēli.

Pirms liec izveidot sviestmaizi pannā, ar sviestu nosmērē sviestmaizes ārpusi. Liec pannā un cep. Izmanto kādu lāpstiņu, lai ik pa brīdim vari saspiest sviestmaizi.

Apgriez otrādi un cep otru pusi. Cep tik ilgi, līdz izkūst siers un maize pavisam apgrauzdējusies, bet ne apdegusi.

Pasniedz siltu!

Lai labi garšo! 🙂 

 

Saistītās tēmas: garšīgikarstmaizereceptesiersšķiņķissviestmaize

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube