Lielisks deserta variants, kas šajā vēsajā laikā atgādinās par silto un smaržīgo vasaru.

Garšos kā mazam, tā lielam. Lieliski pie kafijas, tējas vai kādas gardas vīna glāzes sestdienas vakarā.

Sastāvdaļas mafiniem:

  • 2 glāzes milt
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 ola
  • 1 glāze cukura
  • 1 citrons ar mizu
  • 1/4 glāze sviesta, izkausēts
  • nedaudz vairāk nekā glāze skābā krējuma
  • 1/2 glāze aveņu (saldētas)

Sastāvdaļas glazūrai:

  • 1/3 glāze cukura
  • 1/4 glāze cukura
  • 1/4 glāze svaigi spiestas citrona sulas
  • citrona miziņas

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Izvēlies pannu, silikona formas vai papīra formas, kurās liksi mafinus. 

Bļodā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un sāli. Noliec malā.

Citā bļodā sakul kopā olu un 1 glāzi cukura, līdz veidojas viendabīga masa. Masā ierīvē apmēram tējkaroti ar citrona miziņām. Pievieno izkausēto sviestu un izmaisi masu. Pievieno skābo krējumu, izmaisi.

Šķidrajā masā ar koka karoti iecilā miltus, izmaisi tikai tik daudz, lai būtu samaisīts, bet neaizraujies. 

Saldētās avenes viegli apber ar miltiem (tā ogas nenogrims mafina apakšā) un iecilā mīklā. Esi uzmanīga, jo avenes ir trauslas. Izmaisi tā, lai avenes būtu vienmērīgi pa visu mīklu, bet neaizraujies.

Mīklu liec izvēlētajā mafinu formā – 3 ēdamkarotes mīklas uz vienu mafinu (vai atkarīgs no formas lieluma).

Liec krāsnī un cep apmēram 20-22 minūtes vai līdz brīdim, kad mafini paliek zeltaini brūni. Izmanto zobu bakstāmo vai koka kociņu, lai pārbaudītu, vai mafina iekšpuse nav jēla. Ja ap kociņu aplīp mīkla – cep vēl.

Kad gardumi gatavi, ņem ārā no plīts un ļauj mazliet  atpūsties. Kamēr mafini atpūšas, pagatavo glazūru. 

Mazā katlā sajauc glazūrai nepieciešamās sastāvdaļas – cukuru, citronu sulu. Liec uz plīts un uz vidējas uguns sildi un reizē maisi, līdz cukurs izkusis pilnībā. 

Mazā bļodiņā sajauc 1/3 cukura un pierīvē citrona miziņu. Tagad ņem katru mafinu, tā augšpusi iemērc izkausētajā cukurā un pēc tam cukurā ar citronu. 

Gatavs! Lai labi garšo! 🙂

 Avots

Saistītās tēmas: avenescitronsdesertskēksmafins

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube