Ja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā tiks apstiprināta virzītā pretendente Ilze Cīrule, viņa iestādi pilnveidos, ne graus, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa šodien žurnālistiem teiktā, stājoties jaunā amatā, mēdz būt divu veidu pieeja darbam – revolucionārā vai pilnveidojošā. Premjera ieskatā VID nav nepieciešama revolūcija, bet gan sistēmas pilnveide, kas Cīrules apstiprināšanas gadījumā arī varētu notikt.

Valdības vadītājs atzina, ka publiskajā vidē vēro Cīrules komunikāciju gan ar nozares pārstāvjiem, gan arī ar medijiem, un viņam radies priekšstats, ka VID ģenerāldirektora amata kandidāte ir sistēmas pilnveidotāja. “Es domāju, ka viņa tiks galā,” teica premjers. Viņam šķiet, ka potenciālā VID vadītāja ir vērsta uz sadarbību un ar savu līdzšinējo pieredzi palīdzēs uzlabot iestādes analītisko funkciju.

“Neprognozēju vēl kādas radikālas pārmaiņas,” piebilda Kučinskis.

Tāpat premjers ir pārliecināts, ka līdz ar Cīrules stāšanos amatā, ja valdība viņas kandidatūru atbalstīs, nav gaidāmas būtiskas personāla izmaiņas VID.

Arī pašreizējā VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā pauda, ka viņas rīcībā neesot informācijas, ka VID būtu gaidāmas lielas personāla pārmaiņas.

Viņa premjeram apliecinājusi, ka dienesta darbinieki palīdzēs jaunajai vadītājai un atbalstīs viņu. Tāpat VID turpināšot strādāt kā komanda, kā tas bijis līdz šim. Pelēkā uzsvēra, ka VID augstākā līmeņa darbinieki ir ar ilggadēju pieredzi šajā iestādē un visi ir lojāli VID un valsts pārvaldei.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektora amata konkursa komisija par piemērotāko šim amatam atzinusi apdrošināšanas jomā strādājošo Cīruli. Viņa tika virzīta sarunai ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), no kuras atkarīgs, vai Cīrules kandidatūra tiks virzīta apstiprināšanai valdībā.

Ja ministre atbalstīs Cīrules kandidatūru, valdība par jauno VID vadītāju lems otrdien, 8. novembrī.

Informācija un foto: BNS

Saistītās tēmas: cīruleKandidātipremjersVID

youtube icon
Abonēt youtube