Piektdienas rītā Rīgā snieg ļoti stipri, sniega dziļums pilsētas centrā plkst. 8 sasniedza pat 20 centimetru (cm), tādēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžo brīdinājumu.

Līdz ar to Rīgu pārklājusi biezākā sniega sega valstī. Daļā Kurzemes un Zemgales sniega tikpat kā nav, Latgali un Vidzemi klāj 1-9 centimetrus bieza sniega sega, dziļāks sniegs ir vietām Vidzemes augstienē un novados ap Rīgu.

Stiprā snigšana skar mazu teritoriju – Rīgu un dažus novadus ap galvaspilsētu. To izraisījuši no Rīgas jūras līča nākoši mākoņi. Latvijas lielākajā daļā nesnieg vai arī snieg maz.

Sinoptiķi prognozē, ka dienas otrajā pusē Rīgā snigs krietni mazāk, neliels sniegs vēl iespējams arī naktī uz sestdienu.

Jau ziņots, ka stiprās snigšanas dēļ piektdien Rīgā iespējama atsevišķu koku lūšana, lielākajam riskam pakļauti tie koki, kuros vēl ir lapas.

Rīgas domes Satiksmes departaments ziņo, ka ielās strādā visa pieejamā ziemas tehnika. Prioritāri tiek tīrīti tilti un A kategorijas ielas – tās ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports un kurās ir liela satiksmes intensitāte.

Atbilstoši jaunākajai “Global Forecast System” prognozei svētdien, 6.novembrī, visu Latviju, sākot no dienvidrietumiem, šķērsos sniegputenis, daudzviet snigs stipri un arī putinās pamatīgi. Sagaidāms, ka arī pirmdien un otrdien daudz snigs, būs arī slapjš sniegs, iespējams putenis.

Jāpiemin, ka piektdiena nav pirmā reize, kad dažās stundās Rīgu negaidīti pārklāj dziļš sniegs, iepriekšējā ļoti stiprā snigšana rudenī pieredzēta 2003.gada oktobra beigās.

2003.gada 27.oktobra rītā Rīgu bija pārklājusi pat 39 centimetrus dziļa sniega kārta, kas izveidojās vienas nakts laikā un nokusa divās diennaktīs. Stiprā snigšana skāra vienīgi Rīgu.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Rīgasniegsziema

youtube icon
Abonēt youtube