Rīgas reģionā šodien reģistrēti 133 ceļu satiksmes negadījumi, informē Valsts policija.

No plkst.6 līdz 9.30 policijā saņemti aptuveni 100 izsaukumi uz ceļu satiksmes negadījumiem. Savukārt līdz plkst. 14 reģistrēto avāriju skaits bijis aptuveni 133.

Citkārt diennaktī vidēji tiek reģistrēti aptuveni 80 ceļu satiksmes negadījumi. Autovadītājiem jārēķinās, ka satiksme šodien ir apgrūtināta.

Policija aicina transportlīdzekļu vadītājus izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā savlaicīgi varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Lai nepieļautu transportlīdzekļa saslīdēšanu, autovadītājiem jāizvairās no straujām kustībām, īpaši straujas bremzēšanas. Vēlams jau laikus palielināt distanci līdz priekšā esošam transportlīdzeklim, lai nepieciešamības gadījumā būtu vairāk laika attiecīgi reaģēt uz situāciju.

Tāpat mudinām nekādā gadījumā nepiedalīties ceļu satiksmē ar transportlīdzekli, kura riepas vēl nav nomainītas no vasaras uz ziemas periodam paredzētām. Lai arī noteikts, ka tās jānomaina līdz 1.decembrim, tomēr, ņemot vērā laika apstākļus, ar neatbilstoši sagatavotu transportlīdzekli piedalīties ceļu satiksmē ir ļoti bīstami.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ceļu satiksmes negadījumspanikaRīgasniegs

youtube icon
Abonēt youtube