Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien iemeta 27 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Ņujorkas “Knicks” komandai principiālā duelī ar 117:104 (32:23, 24:34, 28:24, 33:23) viesos apspēlēt Čikāgas “Bulls” vienību. 

Ja iepriekšējā spēlē trešdien Porziņģis otro reizi savā NBA karjerā palika bez realizētiem metieniem no spēles, šoreiz viņš apstājās vien divu punktu attālumā no karjeras rezultativitātes rekorda. Zīmīgi, ka pērn sezonas beigās tieši pret “Bulls” Porziņģis iemeta 29 punktus, tomēr tas bija vien karjeras rekorda atkārtojums, jo arī 17. novembrī pret Šarlotes “Bobcats” tika samesti 29 punkti. Tāpat latvietis pagājušajā sezonā divreiz guva pa 28 punktiem.

Šī spēle bija īpaša ar faktu, ka vasarā “Bulls” un “Knicks” komandas bija iesaistītas lielā maiņas darījumā, līdz ar to šajā duelī Čikāgā atgriezās Deriks Rouzs un Žoakims Noā, kuri pirms šīs sezonas bija spēlējuši vien “Bulls” rindās. Tāpat arī Čikāgas vienībā tagad ir vairāki spēlētāji, kuri pagājušajā sezonā bija “Knicks” sastāvā.

Izšķirošo izrāvienu “Knicks” veica ceturtās ceturtdaļas ievadā, kad iemeta pirmos desmit punktus, un šajā laikā ļoti nozīmīgu lomu nospēlēja tieši Porziņģis.

Kopā Porziņģis nospēlēja 32 minūtes un 59 sekundes, trāpot sešus no astoņiem divpunktu raidījumiem, četrus no septiņiem tālmetieniem un trīs no pieciem soda metieniem. Tāpat latvietim bija piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un piecas piezīmes.

Vēl “Knicks” rindās ar 25 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Karmelo Entonijs, turklāt vismaz 15 punktus sameta katrs pamatsastāva basketbolists.

Tikmēr “Bulls” sastāvā ar 35 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Dveins Veids, bet 26 punktus guva Džimijs Batlers.

Jau pirmajā minūtē Porziņģis nopelnīja pirmo piezīmi, tomēr tas neliedza “Knicks” komandai šo maču iesākt veiksmīgi – noslēdzoties ceturtajai minūtei, pēc latvieša tālmetiena viesi jau bija vadībā ar 13:3. Savukārt pusminūti vēlāk Porziņģis pievienoja vēl trīs punktus, bet pēc tam iemeta arī divus punktus, tiesa, netrāpīja sekojošo soda metienu. Lielākais “Knicks” pārsvars bija 22:6, tomēr no tā septiņus punktus viesi apspēlēja ļoti ātri un pēc sekojošā minūtes pārtraukuma Porziņģis tika nomainīts. Šajā laikā viņš bija izpildījis četrus metienus, kas ir tikpat cik iepriekšējā mača kopā

Pēc pirmās ceturtdaļas “Knicks” salīdzinoši negaidīti saglabāja drošu vadību ar 32:23, bet otrās spēles daļas ievadā Porziņģis tika sūtīts laukumā kopā ar rezervistiem. Tomēr arī šādā sastāvā viņš netika daudz pie bumbas, bet Veids īsā laikā iemeta trīs tālmetienus un “Bulls” pietuvojās pretiniekiem līdz 34:39.

Otrās ceturtdaļas vidū Porziņģis iemeta divus punktus no groza apakšas un viņu gūto punktu skaits jau sasniedza desmit. “Bulls” brīdi vēlāk samazināja mājinieku deficītu līdz 43:44, turklāt iemeta arī nākamos piecus punktus, tomēr uz to uzreiz latvietis atbildēja ar vēl vienu tālmetienu. Līdz ceturtdaļas beigām Porziņģis arī realizēja bumbas triecienu grozā no augšas un vienu soda metienu, kas pirmajā spēles pusē viņam deva 16 punktus, bet “Knicks” bija iedzinējos ar 56:57.

Otrā puslaika sākuma daļā Porziņģis trāpīja divus metienus no groza apakšas, bet “Knicks” trešās ceturtdaļas vidū izvirzījās vadībā ar 74:68. Cīņa ritēja saspringti un pēdējās sekundēs kārtējo tālmetienu realizēja Veids, kas “Knicks” pārsvaru samazināja līdz 84:81. Porziņģis šajās 12 minūtēs gan bumbai pieskārās ļoti maz.

Esot uz soliņa “Knicks” snaiperiem Rouzam un Entonijam, ceturtās ceturtdaļas sākumā Porziņģis realizēja vēl vienu tālmetienu, kam sekoja viens precīzs soda metiens un bumbas trieciens no augšas ātrajā uzbrukumā. Tas viss ļāva “Knicks” iemest pirmos desmit punktus.

Rezultativitātes uzplaiksnījumam sekoja neliels klusuma brīdis un pretinieki pietuvojās. Vēl viens Veida tālmetiens divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām ļāva “Bulls” samazināt deficītu līdz 100:108, tomēr izšķirošajos brīžos Rouzs un Entonijs uzbruka rezultatīvi, palīdzot sagādāt “Bulls” otro zaudējumu pēc kārtas, kas seko pēc uzvarām sezonas pirmajos trijos mačos. Porziņģis pēdējās minūtēs laukumā gan vairs neizgāja un latvietim nebija iespēju pretendēt uz karjeras rezultativitātes rekorda labošanu.

Ar divām uzvarām piecās spēlēs “Knicks” komanda Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz desmito vietu, kamēr “Bulls” ar trim uzvarām atrodama piektajā pozīcijā.

Nākamo maču “Knicks” aizvadīs svētdien, kad jau plkst.19 pēc Latvijas laika mājās uzsāks spēkošanos ar Jūtas “Jazz”.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BasketbolsBullsKniksKristaps PorziņģisNBA

youtube icon
Abonēt youtube