Šī gada oktobrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,4%, bet kopš 2016.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 6,6%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas “Arco Real Estate” mājokļu tirgus pārskatā.

Oktobrī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2014.gada sākumu, bija augstākas par 13,59%. Savukārt kopš 2015. gada sākuma cenas palielinājās par 9,6%.

Sērijveida dzīvokļu vidējā cena oktobrī pieauga līdz 698 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 56,9% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi – 1620 eiro par kvadrātmetru.

Dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos turpināja palielināties, tomēr pieauguma temps bija lēnāks nekā gada pirmajā pusē. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra cena pietuvojās 700 eiro atzīmei, kas, visticamāk, vēl šogad tiks pārsniegta, prognozē “Arco Real Estate”.

Cenu pieauguma iemesls joprojām bija zemais piedāvājuma līmenis, kas turpināja samazināties arī oktobrī, skaidro “Arco Real Estate”. Visvairāk cenas šogad pieauga dzīvokļiem populārākajos mikrorajonos, kuros arī bija raksturīgas augstākās dzīvokļu cenas – Ziepniekkalnā, Pļavniekos, Zolitūdē un citos.

Pārskatā teikts, ka oktobrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās pavisam nedaudz, vienīgi Zolitūdē netika konstatētas jebkādas cenu izmaiņas. Lielākais cenu pieaugums novērots Ķengaragā, Ziepniekkalnā un Āgenskalnā, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 0,9%.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2016.gada sākuma novērots Ziepniekkalnā (par 8,8%), kas ir viens no populārākajiem un dārgākajiem Rīgas mikrorajoniem. Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš gada sākuma pieauga Bolderājā – par 3,7%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2016.gada oktobrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga līdz 859 eiro par kvadrātmetru pozīcijai. Zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena oktobrī saglabājās Bolderājā, kur tā pieauga līdz 484 eiro par kvadrātmetru pozīcijai.

Šī gada oktobrī cenas, vērtējot pēc istabu skaita, pieauga vienas līdz četru istabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (par 0,4%), divistabu (par 0,4%), trīsistabu (par 0,6%) un četristabu (par 0,2%) dzīvokļiem.

“Arco Real Estate” norāda, ka oktobrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119.sērijas un 104.sērijas mājās, kur cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 43 000 eiro līdz 46 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas.

Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 23 000 eiro līdz 35 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kur cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 21 000 eiro līdz 35 000 eiro atkarībā no mikrorajona.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: CenasDzīvokļiīpašumskāpums

youtube icon
Abonēt youtube