Ceturtdien, 10.novembrī, plkst.18 grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards” norisināsies filmu vakars, kurā tiks demonstrēta pēc Ērika Lansa romāna “Ābeļdārzs ar spoku” uzņemtā 1983.gada filma “Dārzs ar spoku”,  informēja “NicePlace Mansards” pārstāve Eva Dvarišķe.

Pirms filmas seansa apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties literārās redaktores Aijas Lāces un kino pētnieces Aijas Rozenšteines diskusijā par literatūru, kino un to mijiedarbību.

Filmas sižets vēsta par mazo Albīnu, kurš dzīvo laukos pie radinieces – vecas māmuļas. Viņa vecāki šķīrušies, māte dzīvo ar citu cilvēku, no kura slēpj to, ka viņai ir sešgadīgs dēls, taču, mātes jūtu vadīta, viņa vēro pamestā bērna dzīvi iztālēm. Tā dārzā rodas noslēpumainais spoks. Dramatiskas apstākļu sagadīšanās dēļ Albīns kopā ar mājām, kurās viņš dzīvo, iegūst sev jaunus saimniekus – jauna ģimeni bez bērniem. Savas mātes jūtas jaunā sieva veltī vienīgi vīra aprūpēšanai. Albīns atsauc viņai atmiņā aizmirsto bērnības pasauli, liek citām acīm ieraudzīt savu dzīvi un tajā daudz ko pārvērtēt. Viņi nolemj zēnu paturēt.

Filmas režisors ir Oļģerts Dunkers, operators – Mārtiņš Oskars Kleins, scenārija autors – Ēriks Lanss, mūzikas autors – Juris Karlsons. Lomās – Andis Kvēps, Akvelīna Līvmane, Mārtiņš Kvēps, Pēteris Liepiņš, Lāsma Kugrēna, Harijs Misiņš, Eugenija Šulgaite, Baiba Indriksone, Pēteris Lūcis, Juris Lejaskalns, Antra Liedskalniņa, Egons Maisaks, Dzidra Ritenberga un citi.

Nākamais un noslēdzošais “Latviešu literatūras ekranizāciju” kino vakars notiks 24.novembrī plkst.18.

Kino vakarus atbalsta Rīgas domes Kultūras pārvalde un Rīgas Kino muzejs, organizē grāmatu un kultūrpreču māja “NicePlace Mansards”.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: filmaKinoNicePlaceMansards

youtube icon
Abonēt youtube