Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība “Rīgas Centrāltirgus” aktīvi strādā, lai piesaistītu tirgum investīcijas, pastāstīja “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Viņš norādīja, ka iepriekšējā uzņēmuma vadība strādājusi taupības režīmā, lai uzkrātu lielāku kapitālu. “Savukārt mēs iesākām aktīvi strādāt pie tā, lai piesaistītu investīcijas. Attiecīgi ir ļoti maz laika atlicis, lai mēs varētu izmantot Eiropas fondu naudas. Ceram, ka ministrijas pievērsīs uzmanību mums. Tomēr, ja esam iekļauti UNESCO kultūrvēsturisko mantojumu sarakstā, vajadzētu pievērst attiecīgu uzmanību,” klāstīja Morozovs un piebilda, ka ar uzkrāto naudu nepietiks nepieciešamo darbu īstenošanai.

“Rīgas Centrāltirgus” cer saņemt Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu Gaļas paviljona rekonstrukcijai kopā ar muzeja izveidi.  “Lielākais uzsvars tiek likts tieši uz muzeja izveidi. Tas, manuprāt, ir svarīgi. Pirms sāku strādāt “Rīgas Centrāltirgū” pat nezināju, ka tirgum ir savs dzelzceļa perons un 30.gados tirgū iebrauca vilciens. Tas, manuprāt, būtu interesants apskates objekts. (..) Ceram, ka “Rīgas Centrāltirgum” atradīsies vieta starp iesniegtajiem projektiem un nauda tiks iedalīta,” teica uzņēmuma vadītājs.

Gadījumā, ja līdzfinansējums netiks piešķirts, projekti netiks atlikti.  “Sakostiem zobiem iesim uz priekšu! Muzejam viennozīmīgi ir jābūt, jābūt arī informācijas centram utt. Protams, ir vieglāk to paveikt, ja būtu līdzfinansējums, lai tas notiktu ātrāk un efektīvāk. Mums ir trīs objekti – Centrāltirgus, Vidzemes tirgus un Āgenskalna tirgus -, un uzkrāti ir 3,5 miljoni eiro. Nekur tālu netiksim tikai ar savu finansējumu, ņemot vērā jau uzsāktos darbus,” uzsvērta Morozovs.

Viņš arī informēja, ka šobrīd aktīvi notiek Gastronomijas paviljona rekonstrukcija un tuvākajos mēnešos tā varētu noslēgties. “Metāla konstrukciju rekonstrukcijas plānotais laiks ir divi mēneši, bet papildus ir paredzēts atjaunot grīdas segumu. Papildus tiek domāts par interjera atjaunošanu. Kopumā mēs rēķināmies ar četriem mēnešiem. Ceram, ka darbi tiks pabeigti pēc iespējas ātrāk. Protams, gribam, lai viss tiek izdarīts tā, ka jau drīz pēc tam nevajadzētu kaut ko labot. Var izdarīt ātri un nekvalitatīvi, bet kāda no tā jēga?” sacīja “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: centrāltirgusInvestīcijasRīga

youtube icon
Abonēt youtube