Nekādas cepšanas – šie vienkāršie šokolādes cepumi būs ideāls salds našķis ikvienam. Pagatavots vien no kakao pulvera, riekstu sviesta un auzu pārslām.
Recepte ir pavisam vienkārša un nevajadzēs nekādas īpašās spējas, lai cepumiņus pagatavotu patiesi gardus.
Sastāvdaļas:
- nedaudz vairāk par 1 glāzi granulēta cukura
- 1/2 glāze piena
- 8 ēdamkarotes sviesta, sagriezts lielos kubiņos
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera (nesaldināts)
- 1/2 glāze riekstu sviesta
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1/4 tējkarote sāls
- 3 glāzes ātri vārāmās auzu pārslas
Vidēja izmēra katliņā sajauc cukuru, pienu, sviestu un kakao pulveri un karsē uz vidējas uguns. Vāri apmēram 1 minūti.
Noņem no uguns un iemaisi riekstu sviestu, vaniļu, sāli un auzu pārslas.
Atrodi cepamo papīru un pamatni, uz kuras kārtosi cepumus. No masas veido tādus kā cepumiņus (plakanas formas) un liec uz papīra. Ļauj tiem nožūt apmēram 10 – 15 minūtes vai tik ilgi, kamēr tie apžūst un izveidojas cepumiņi.
Lai labi garšo! 🙂
Avots