Ceptas vistu kājiņas vai vista kopumā vienmēr spēs apmierināt viesu vēlmes.

Šī vienkāršā ceptas vistas marināde kļūs par tavu iecienītāko.

Pagatavosim 12 vistu kājiņas. Sastāvdaļas marinādei:

  • 1/2 glāze olīveļļas
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 1/2 tējkarote maltu melno piparu
  • 1/2 tējkarote paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarote ķimeņu
  • 1/2 tējkarote kajēnas piparu
  • 2 smalcinātas ķiploku daiviņas
  • 3 ēdamkarotes smalcinātu sīpolu
  • 1/2 glāze svaigi pētersīļu
  • nedaudz vairāk kā 1 glāze alus

Sajauc traukā sāli, piparus, paprikas pulveri, ķimenes un kajēnas piparus, pievieno olīveļļu. Pievieno ķiplokus, sīpolus un pētersīļus. Ar dakšu kārtīgi samaisi visu. Lēnām pielej alu, maisi lēnām, jo var veidoties putas.

Izvēlies atbilstošu marinēšanas maisu, kurā marinēsi vistu. 

Liec maisā vistu un lej iekšā marinādi. Centies no maisa dabūt ārā pēc iespējas visu gaisu un noslēdz maisu ar vistu kājām. Kārtīgi sakrati maisa saturu, lai visām vistu kājām tiek marināde. Liec uz vairākām stundām marinēties (ja vēlies īpaši garšām bagātu vistu – atstāj marinēties uz visu nakti). Ik pēc kāda laika maisu apgriez un sakrati, lai marināde tiek vienlīdzīgi visām vistu kājiņām.

Izvēlies atbilstoša izmēra cepamo pannu, kurā kārtosi vistu kājas. Iesmērē to ar eļļu. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

Izkārto uz pannas vistu kājas un liec krāsnī. Ik pa laikam kājiņas apgriez, lai apcepas vienmērīgi visas puses. Cep līdz sev piemērotākai konsistencei. Lai vidus nav jēls.

Izņem no krāsns un pasniedz pēc 3-5 minūtēm.

Lai labi garšo! 🙂 

Avots

Saistītās tēmas: Alusgaršīgimarinādereceptevistu kājas

youtube icon
Abonēt youtube