Kanādiešu ārste un ādas kopšanas speciāliste Nigma Talib ar vienu acu skatienu var noteikt, ko cilvēks lieto uzturā un kas no tā visa indē viņa organismu. Sejas ādas stāvoklis izsaka ļoti daudz ko, vienīgais, kas jādara – jāiemācās lasīt organisma SOS signālus.

Ja nevēlies ticēt, tad paskaties kā ārste Nigma izskatās savos 43 gados.

 

Diez vai kāds nepiekritīs, ka alkohols vai neizgulēšanās atstāj pēdas uz mūsu sejām. Tāpat arī mūsu ieradumi ēdienā: daži pat nenojauš par to, ka ēd pārāk daudz miltu izstrādājumu vai saldumu, citi nevar iztikt bez piena produktiem, uzskatot tos par veselīgiem, kaut gan īstenībā tie var sniegt tikai lielākas problēmas jūsu organismam.

Daudzu prakses gadu garumā Nigma pārliecinājās, ka visvairāk izskatu ietekmē:

  1. Glutēns

2. Piens un piena produkti

3. Cukurs

4. Alkohols

 

Tiešie šie četri izredzētie, kā ir pārliecināta ārste, visbiežāk ir vainojami pumpu, piņņu, uztūkumu, ādas krāsas maiņā un agrajās grumbās. Izpētot savas ādas problēmas, tu vari ierobežot sevi noteiktu produktu lietošanā un tad sekot līdzi rezultātam.

 

Vīns un cits alkohols

Jaunai dāmai pietiek ar pāris vīna glāzēm ikdienā, lai viņas seja pārvērstos par šādu:

 

Tipiskie simptomi:  redzamas līnijas, apsārtums starp uzacīm ( šī zona atspoguļo aknu darbību), uzpampuši acu plakstiņi, lielas poras, sārti vaigi, pamanāma ādas dehidrācija.

Ko darīt:  pārstāt lietot alkoholu vismaz trīs nedēļas, lai atjaunotu kuņģa balansu un vēlāk sekot 80/20 (80% no sava laika nepieskarties alkoholam, bet 20% var mierīgi izbaudīt vīna glāzi). Tomēr labāk izvēlēties sausos vīnus.

 

Cukurs

Kūciņas, miltu izstrādājumi, baltie rīsi  ātri pārvēršas cukurā, no kā lēkā insulīns, izstrādājot stresa hormonu – kortizolu. Rezultātā tev var būt šāda brīnumaina seja.

 

Tipiskie simptomi: grumbas, pinnes uz pieres, uzpampusi āda zem acīm, nogurums, izsitumi pa visu seju ( tie var parādīties gan uz pleciem, gan uz krūtīm), bāla un pelēcīga ādas krāsa.

Vēl viens interesants simptoms – uzacis. Ja jūsu uzacis pēkšņi paliek retākas un sāk krist ārā, tad tas jau ir skaļš klikšķis.

Ko darīt: pilnībā atteikties no “papildu” cukura, piemēra,  kūciņās, cepumos, konfektēs , augļu sulās. Tu vari neatteikties no saldumiem uzreiz, bet pakāpeniski samazināt to daudzumu, lai vēlāk tas kļūst pavisam niecīgs.

 

Piena produkti

Lūk, spilgts piemērs tam, kā jūsu organisms mēģina cīnīties ar laktozi:

 

Tipiskie simptomi: uzpampuši plakstiņi, tumši loki zem acīm, sīkas bālas pumpiņas uz zoda.

Pieaugušie piena cienītāji, atcerieties, ka viena piena glāza var saturēt 20 hormonus un ķīmiskās piedevas – tās, ko pievieno dzērienam un ko liek klāt govju barībai ( parasti tās ir antibiotikas). Tie visi ir spējīgi bojāt hormonālo balansu.

Ko darīt: atteikties no visiem piena produktiem  uz 3 nedēļām – ja tas ir jūsu gadījums, jūs pamanīsiet atšķirību.

 

Glutēns

Paskaties, vai esi pazīstams ar šādiem simptomiem?

Tipiski simptomi: uzpampuši un sārti vaigi, pigmentācija vai iekaisums uz zoda.

Kā arī rozīgas pinnes, kas pārklāj ādu ar nepatīkamiem sārtiem pleķiem. Daudzas ārstes Nigmas pacientes atzina uzlabojumus, vienkārši atsakoties no glutēna produktiem un dzerot daudz ūdens, kas attīra organismu.

 


Avots

Foto: fashionandbeautyinc

Saistītās tēmas: ĀdasVeselībaBīstamieProduktiveselība

youtube icon
Abonēt youtube