Tieksme pēc kādas šokolādes tāfelītes vai čipsu pakas ir zīme, ka tuvojas “mēneša īpašās dienas”, un pētījumi liecina, ka tam ir zinātnisks izskaidrojums.

Saskaņā ar “The Telegraph” pētījumu, noskaidrots, ka kāre pēc saldumiem rodas hormonu līmeņa svārstību dēļ. Šīs svārstības var novest pie tā, ka sieviete dienas laikā uzņem par teju 500 kalorijām vairāk, nekā parasti.

Tāpat pētījumā noskaidrots, ka sievietes dienu pirms mēnešreizēm, svērs vairāk, nekā ierasts, un šo svara pieaugumu ietekmē daudzie ogļhidrāti organismā –  cukuroti dzērieni, kūkas, šokolādes un pat šķīvis ar makaroniem un sieru.

“Bieži vien ķermenis pats rada impulsus, kas rada vēlmi pēc cukurotas pārtikas, piemēram, šokolādes,” stāstu pētījuma vadītājs.

Tomēr šīs apetītes izmaiņas nav saistītas ar garšu. Serotonīna līmenis, ķīmiska viela, kas atbild par garastāvokļa līdzsvaru pirms mēnešreižu sākšanās mēdz sarukt, kas noved pie garastāvokļa straujām izmaiņām. Tā kā ogļhidrāti veicina serotonīna veidošanos, sievietēm šajā periodā ļoti kārojas saldumus un produktus, kas bagāti ar ogļhidrātiem tādēļ, lai justos labāk.

Iespējams, ilgošanās pēc šokolādes ir zīme, ka sievietei nepieciešams nedaudz vairāk laimes. Gudri!

Saistītās tēmas: mēnešreizesogļhidrātisaldumišokolāde

youtube icon
Abonēt youtube