Lieliskas, vieglas kūciņas, kas neprasa īpašas prasmes, bet garšos izcili. Lielisks deserts pie vīna glāzes vai burvīga ideja ciemakukulim. 

Pavisam vienkāršas sastāvdaļas, kas pārtop izcilā našķī.

Sastāvdaļas 4 groziņiem:

  • 100 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 2 olas
  • 50 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta (esence)
  • 4 tējkarotes kukurūzas miltu
  • 4 tējkarotes kviešu miltu
  • 300 ml piena

Dekorācijām: 350 g aveņu (vai citi augļi, piemēram, ķirši, zemenes, mandarīnu šķēlītes) un pūdercukurs pārkaisīšanai. 

Bļodā iesijā 100 g miltu (tā milti būs gaisīgāki). Ņem sviestu, to sagriez mazos gabaliņos un samīci kopā ar miltiem, līdz izveidojas tādas kā drupačas. Pēc tam pievieno ēdamkaroti pūdercukura un 1 ēdamkaroti aukstu ūdeni, pēc tam visu kārtīgi izmaisi. Mīklu izmīci, apsedz un liec ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Izvēlies 4 metāla veidnītes (robotas, apmēram 10 cm diametrā), kurās klāsi groziņu mīklu. Veidnes iesmērē ar eļļu vai klāj tajā cepampapīru. 

Sadali mīklu 4 daļās un izrullē to. Izrullēto mīklu liec veidnēs, klāj tai virsū cepampapīru un uzber virsū keramiskos zirņus (pupiņas). Cep 10 minūtes. Pēc tam noņem cepamo papīru, zirņus un cep vēl 5 minūtes.

Kad groziņi kļuvuši zeltaini, ņem ārā un liec dzesēt. 

Pildījums: sakul olas, cukuru un vaniļas ekstraktu biezā, baltā masā. Tajā iesijā miltus un izmaisi visu. Pēc tam uzkarsē pienu, līdz tas gandrīz vārās, tad pievieno pienu masai. 

Masu liec katlā un uz mazas uguns vāri, visu vārīšanas laiku masu kul, līdz tā kļūst sabiezējusi un gluda. Kad tas ir izdarīts, gatavo masu lej bļodā un liec ledusskapī atdzesēt. 

Kad masa atdzisusi, to liec groziņos, izlīdzini. Dekorē ar avenēm vai jebkuriem citiem augļiem. Pēc tam pārkaisi ar pūdercukuru.

Lai labi garšo! 🙂

Foto: blackdogfoodblog.com

Saistītās tēmas: avenesdesertsgroziņikūciņastarte

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube