Kopš traģiskā negadījuma, kad pēc ģimenes suņu uzbrukuma bojā gāja maza meitenīte, pagājušas vien dažas dienas. Bet sabiedrības jautājumi kļūst aizvien uzstājīgāki – kā tas varēja notikt? Diemžēl statistikas dati ir kliedzoši – vidēji diviem trim bērniem Latvijā katru dienu neatliekamās palīdzības uzņemšanas nodaļās tiek sniegta pirmā palīdzība pēc dzīvnieku radītām traumām. Vai tiešām tas nozīmē, ka mūsu valstī mitinās tik daudz agresīvu dzīvnieku? Diezin vai… 

RītaKafija.lv lūdza dalīties pieredzē un ieteikumos Latvijas Veterinārārstu biedrības mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas vadītājas vietniecei un veterinārārstei LITAI KONOPOREI un  Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu ķirurgam un traumatologam JĀNIM UPENIEKAM, kāpēc mūsu valstī ir tik augsts dzīvnieku radīto traumu risks bērniem? 

Pirms intervijas speciāliste retoriski jautā: “Vai tiešām ir jānotiek kaut kam tik traģiskam, lai sabiedrība sāktu atbildīgi izturēties gan pret saviem četrkājainajiem draugiem, gan pret bērniem un viņu savstarpējām attiecībām?”

Fotoattēls informatīvs (Pixabay.com)

Saistītās tēmas: konoporesuņiupenieksuzbrukumiVideo

youtube icon
Abonēt youtube