Šodien plkst.17 mākslas grāmatu izdevniecības “Neputns” galerijā atklās “Komiksu konkursa 2016” izstādi “Absurdais humors” un apbalvos konkursa finālistus, informēja komiksu kultūras žurnāla “kuš!” pārstāvji.

“Komiksu konkurss” ir ikgadējs notikums, kuru Beļģijas dienu laikā Rīgā rīko “kuš! komiksi” sadarbībā ar Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kameru.

Šogad konkurss norisinājās jau ceturto reizi, un tajā piedalīties varēja gan profesionāli un pieredzējuši autori, gan mākslas studenti un jauni talanti – visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem.

Darbus vērtēja starptautiska žūrija – “Komiksu konkursa 2015” 1.vietas ieguvēja Līva Kandevica, komiksu māksliniece no Itālijas Kjāra Abastanoti, arhitekte un dizainere Liene Jākobsone un “kuš!” redaktors Dāvids Šilters.

Izstādē iekļauti desmit finālistu komiksi, kuru autori ir Anita Rupeika, Armīns Ozoliņš, Ernests Kļaviņš un Andrejs Kļaviņš, Ērika Žagare, Ilze Ance Kazaka, Kerija Arne, Liāna Mihailova, Rasa Pavilona, Rūta Briede un Vivianna Maria Stanislavska. Arī pārējie konkursā iesniegtie darbi būs apskatāmi galerijā.

“Komiksu konkurss” tiek rīkots, lai veicinātu Latvijas autoru radošo darbību komiksa jomā, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā. Kopš 2007.gada “kuš! komiksi” četras reizes gadā izdod komiksu īsos stāstu krājumus, rīko izstādes, meistardarbnīcas un piedalās starptautiskos festivālos.

Izstādi varēs apskatīt no 12.novembra līdz 29.novembrim.

Saistītās tēmas: AbsurdaisHumorsKomiksuKonkurssNeputns

youtube icon
Abonēt youtube