Latvijā šogad ir palielinājusies konkurence starp pelmeņu ražotājiem, jo ienākuši vairāki jauni tirgus dalībnieki,  atzina pelmeņu un saldētu pusfabrikātu ražotāja “Ariols” īpašnieks Jakovs Locovs.

Viņš pastāstīja, ka šis gads nozarē kopumā ir aizvadīts līdzvērtīgi iepriekšējam, taču palielinājusies konkurence, ienākuši jauni tirgus dalībnieki, tostarp durvis vērušas vaļā vairākas mazās pelmeņu ražotnes. Tāpat Latvijā plāno ienākt arī jauni pelmeņu ražotāji no Lietuvas, kas konkurenci vēl tikai pastiprinās.

Pēc viņa teiktā, pelmeņu ražošanā Baltijas tirgus ir kā viens vesels tirgus, līdz ar to visu trīs valstu ražotāji savā starpā sacenšas.

Latvijas pelmeņu ražotājus šogad atšķirībā no iepriekšējā gada būtiski apgrūtina arī elektrības cenas kāpums, sacīja Locovs. Pēc viņa teiktā, elektrības cenas pieaugums negatīvi ietekmē arī “Ariols” darbu, taču par spīti tam kompānija turpinās strādāt.

Jau ziņots, ka “Ariols” pagājušajā gadā strādāja ar 5,46 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga pa 27,8% un bija 557 932 eiro.

“Ariols” ir dibināts 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Jakovs Locovs.

Saistītās tēmas: AriolsJakovsLocovsPelmei

youtube icon
Abonēt youtube