Krišjāņa Barona ielas būvdarbu veicējiem par trūkumiem būvdarbu procesā ir noformēti pārkāpumu akti par 7000 eiro, ziņoja Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Atbilstoši ietvju seguma atjaunošanas līguma nosacījumiem un specifikācijām visi konstatētie defekti norādītajā termiņā esot novērsti par uzņēmēja līdzekļiem.

Būvnieki par darbiem saņem attiecīgi par 7000 eiro mazāk, nekā paredzēts būvdarbu līgumā, savukārt defekti tiks novērsti garantijas ietvaros par būvuzņēmēja līdzekļiem.

Šobrīd notiek objekta nodošanas ekspluatācijā process. Ja tuvāko trīs gadu laikā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā tiks konstatēti jauni defekti, arī tie tiks novērsti objekta garantijas ietvaros par uzņēmēja līdzekļiem.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola pastāstīja, ka Barona ielā pavasarī tiks veikti apzaļumošanas darbi. Tāpat drīzumā, kad stabilizēsies laikapstākļi, tiks uzstādītas kastes, kurās paredzēts izvietot ziedus.

Jau ziņots, ka Krišjāņa Barona ielas būvdarbi noslēdzās 10.oktobrī. Kopumā brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves atjaunošanas darbi – 900 000 eiro.

 


Foto: wikipedia

Saistītās tēmas: BaronaIelaBūvdarbiPārkāpumi

youtube icon
Abonēt youtube