Valsts policija (VP) pagājušajā nedēļā kādā Jūrmalas privātmājā atklāja marihuānas plantāciju un aizturēja piecas personas.

Kā informēja VP, Rīgas reģiona pārvalde bija saņēmusi operatīvo informāciju par personu grupu, kas audzē marihuānu. Izmeklēšanas laikā tika iegūti pierādījumi, kas apliecināja piecu personu saistību ar minēto noziegumu.

8.novembrī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti ieradās privātmājā Jūrmalā, Slokas apkaimē, lai veiktu kratīšanu. Veicot mājas apskati, likumsargi atrada atsevišķu telpu, kur ievietota telts marihuānas audzēšanai. Šajā teltī atradās 70 marihuānas stādu, kopā aptuveni 2,9 kilogrami nežāvētas marihuānas. Tāpat policisti atklāja, ka marihuānas audzēšana notiek arī vannasistabā, kur tika atrasti podiņi ar pavisam nelieliem marihuānas stādiem.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka marihuānas audzēšanu organizējusi piecu personu grupa. Jau minētajā privātmājā tajā pašā dienā tika aizturēta 1995.gadā dzimusi sieviete, kuru tur aizdomās par līdzdalību noziegumā.

Savukārt Vecrīgā policistiem izdevās aizturēt 1992. gadā dzimušu vīrieti, kuru tur aizdomās par šo nelikumību organizēšanu. Policija viņa dzīvesvietā Rīgā atrada un izņēma 1,6 gramus baltas krāsas pulverveida vielas, kas satur kokaīnu. Tāpat viņa dzīvesvietā tika atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.

Turpmākajās dienās policisti aizturēja pārējos aizdomās turamos – 1992. un 1995. gadā dzimušas sievietes, kā arī 1989. gadā dzimušu vīrieti. Daļa no aizturētajiem jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 256. panta otrās daļas un 253. panta pirmās daļas, proti, par narkotiskās vielas saturošu augu sēšanu vai audzēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, un par narkotiskās vielas neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez realizācijas nolūka.

Vīrietim, kurš tiek turēts aizdomās par marihuānas audzēšanas organizēšanu, piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem aizturētajiem noteikta policijas kontrole.

 


Foto: VP/Facebook

Saistītās tēmas: JūrmalaMarihuanasAudzētava

youtube icon
Abonēt youtube