Lai veicinātu bērnu radošumu un zināšanas par Latvijas Republikas vēstures norisēm un mūsdienām, kā arī lai atzīmētu Latvijas Republikas 100 gadu jubileju, Latvijas Banka izsludina bērnu zīmējumu konkursu kolekcijas monētas “Mana Latvija” dizaina (grafiskā risinājuma) izstrādei.

Konkursā aicināti piedalīties bērni, kuri vēl nav sasnieguši 13 gadu vecumu. Darbu iesniegšanas termiņš – 2017.gada 10.janvāris. 1.vietas ieguvēja darbs pārtaps jaunā monētā.

Zīmējums monētas vienas puses dizaina izstrādei kā dāvana Latvijai 100 gadu jubilejā var atspoguļot konkursa dalībnieka individuālo Latvijas un Latvijas valsts redzējumu visplašākajā izpratnē (piemēram, Latvijas valstiskums un valstiskuma simboli, vēstures fakti, pagātnes un mūsdienu kultūras vērtības un sasniegumi, flora un fauna, skola, ģimene, sadzīve un vaļasprieki). Monētas otrā pusē tiks attēlots Latvijas valsts ģerbonis.

Monētas zīmējums jāveido aplī, kura diametrs ir 18.0 cm, vienā vai vairākās krāsās, un tajā jāiekļauj nominālvērtības uzraksts “5 euro”. Pieļaujama arī citu – īsu un tēmai atbilstošu – uzrakstu iekļaušana. Darbs jāsagatavo uz A4 formāta lapas, sagatavi var izdrukāt no Latvijas Bankas izsludinātā bērnu zīmējumu konkursa vietnes.

Konkursa darbus vērtēs Latvijas Bankas monētu dizaina komisija, kas noteiks 20 godalgotos autorus, no viņu vidus izvēloties konkursa 1. vietas ieguvēju. Konkursa rezultāti tiks publiskoti Latvijas Bankas interneta vietnēs  līdz 2017.gada 20.februārim. Konkursa godalgotie autori tiks aicināti uz svinīgu pasākumu Latvijas Bankā.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BērnuKonkurssLatvijsBankaManaLatvija

youtube icon
Abonēt youtube