Tātad esi atradusi savai ādai ideāli piemērotu produktu. Domā – ar to viss ir paveikts? Nu, ne gluži!

Jā, pirmais solis, kā izveidot lielisku sejas kopšanas rutīnu, ir atrast ideālo produktu, tomēr tikpat svarīgi ir saprast, kā šo produktu lietot un kā to ieviest savā skaistumkopšanas rituālā pareizi. Pareiza produkta uzklāšana ir solis tuvāk skaistai un starojošai ādai.

1. solis – noņem kosmētiku

Skaidrs ir viens, kosmētikas noņemšanai ir jāpievērš tikpat vai vairāk uzmanības, kā tās uzklāšanai. Noņem lūpu krāsu, maigi noņem skropstu tušu. Lai noņemtu ūdensnoturīgu skropstu tušu, izmanto divfāžu kosmētikas noņēmēju. Tas maigi un bez berzēšanas noņems kosmētiku. Izmantot vari tīrīšanas salvetes, klasiskās kosmētikas noņemšanas vatītes vai īpaši šim procesam paredzētu dvieli.

2. solis – attīri seju

Serumi, nakts krēmi un pretnovecošanas produkti var šķist kā luksusa lieta, tomēr augstas klases formulas un produkti nespēs veikt savu uzdevumu, ja seja nebūs perfekti tīra. No attīrošajiem ūdeņiem līdz dziļi tīrošām putām. Izvēlies ādai atbilstošāko un draudzīgāko sejas tīrīšanas produktu. Pats galvenais, lai seja būtu absolūti attīrīta.

3. solis – pīlings (1-2 reizes nedēļā)

Lielākā daļa ekspertu uzskata, ka sejas pīlings jāveic 1-2 reizes nedēļā (atkarībā no tās jutīguma), tādā veidā atbrīvosies no atmirušās ādas, porās sakrātiem netīrumiem, taukvielām. Skrubis noņem atmirušo ādu, kamēr pīlinga vielas dziļi attīra poras. Kad izmanto skrubi, fokusējies uz problēmzonām – vietām, kur veidojas melnie punkti un pinnes (deguns, vaigi, zods).

4. solis – tonizē

Šī ir bieži izlaistā daļa, patiesībā lieliski uzlabo ādas stāvokli. Tonikos esošās vielas uzlabo ādas pH līmeni. Tonikā esošie ziedu un augļu ekstrakti nodrošina ādai nepieciešamās vielas pēc sejas pīlinga procedūrām, padarot to svaigu un veselīgi skaistu visas dienas garumā.

5. solis – klāj serumu

Ķeramies pie smagsvariem – serumiem un ārstēšanas! Serumi ir pārpildīti ar antioksidantiem, keramīdiem, retinolu un hiāluronskābi, tādēļ to uzklāšana jāveic uz attīrītas un tonizētas ādas, jo tādā veidā āda vislabāk uzsūc visu tai nepieciešamo, un serums var darboties uz pilnu jaudu. Serumu nevis iesmērē ādā, bet ar pirkstu galiem maigi iepliķē ādā. Tādā veidā serums labāk iesūcas ādā.

6. solis – maigi pieskārieni acīm

Acu zonā āda ir visdelikātākā, tādēļ tās kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība. Acu zona pirmā signalizē par novecošanu, kas ir iemesls, kādēļ vēl vairāk veltīt laiku šīs zonas kopšanai. Ar maigiem pirkstu galu pieskārieniem uzklāj acu krēmu. Neberzē ādu un nevelc to. Kustībām jābūt vieglām un maigām. 

7. solis – mitrini, baro

Gandrīz jau esam galā! Klāj uz sejas nakts krēmu vai barojošu/mitrinošu dienas krēmu, lai dotu sejas ādai iespēju padzerties. Mitrināta āda ir laimīga āda, īpaši ziemā.
Lai sejas ādā ieslēgtu krēmu un dotu ādai maksimālo, pa virsu vēl klāj sejas eļļu.

8. solis – aizsargā

Ja dodies saulē, neaizmirsti par SPF saules aizsardzību kā vasarā, tā arī ziemā. UV aizsargkrēmu klāj noslēgumā virs pārējiem sejas produktiem.

 

Saistītās tēmas: sejas ādaskaistumkopšanasskaistumsveselība

youtube icon
Abonēt youtube