Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) izsludinājusi ikgadējo konkursu “Desmit gada zinātniskie sasniegumi Latvijā”, informēja LZA.

Priekšlikumus, kurus ir tiesīgi iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnisko institūciju reģistrā iekļautie zinātniskie institūti, universitātes, augstskolas, universitāšu fakultātes, kā arī LZA īstenie locekļi, LZA nodaļas pieņems līdz 8.decembrim.

Priekšlikumi tiks izvērtēti līdz 19.decembrim. LZA Prezidijs, balstoties uz nodaļu vērtējumu, izveidos desmit gada nozīmīgāko sasniegumu sarakstu un apstiprinās to līdz decembra beigām.

Desmit gada nozīmīgāko sasniegumu sarakstam ir divas daļas – “Sasniegumi teorētiskajā zinātnē” un “Sasniegumi lietišķajā zinātnē”.

Priekšlikumam jāsastāv no publicējamās daļas, kas ietver darba nosaukumu, institūta nosaukumu un sasnieguma raksturojumu, kas uzrakstīts plašam interesentu lokam saprotamā veidā un nepārsniedz 800 rakstzīmes. Nepublicējamā priekšlikuma daļa var būt veidota kā īsa anotācija ar papildu informāciju par darba saturu un tā atspoguļojumu zinātniskajā literatūrā, patentos un grāmatās.

 


giphy

Saistītās tēmas: LZAZinātniskieSasniegumi

youtube icon
Abonēt youtube