Lielbritānijas raidsabiedrības BBC struktūrvienība “BBC World Service” sāks raidīt vēl 11 Āzijas un Āfrikas valodās un paplašinās krievu auditorijai paredzēto saturu, trešdien paziņoja BBC.

Tā ir lielākā “BBC World Service” paplašināšanās kopš kopš pagājušā gadsimta 40.gadiem un tiek veikta, pateicoties valsts finansējuma palielināšanai.

“World Service” sāka darbu 1932.gadā kā radiostacija angliski runājošajiem Britu impērijas iedzīvotājiem, bet turpmāko desmitgažu laikā izauga par respektētu starptautisku raidorganizāciju, kas piedāvā ziņas un raidījumus angļu un daudzās citās valodās.

“Šī ir vēsturiska diena BBC, jo mēs paziņojam par lielāko “World Service” paplašināšanos kopš 1940.gadiem,” paziņoja BBC izpilddirektors Tonijs Hols.

“”BBC World Service” ir dārgakmens BBC un Lielbritānijas kronī,” viņš piebilda.

Papildus jaunu valodu apgūšanai “BBC World Service” arī paplašinās saturu krievu valodā, pievienos jaunas programmas arābu valodā un izveidos jaunas radioprogrammas pārraidīšanai Korejas pussalā.

“Cauri karam, revolūcijai un globālām pārmaiņām cilvēki visā pasaulē ir paļāvušies uz “World Service”, ka tas sniegs neatkarīgas, ticamas, objektīvas ziņas,” norādīja “BBC World Service” direktors.

Hols paziņoja, ka BBC līdz savai simtgadei 2022.gadā cer sasniegt 500 miljonu cilvēku auditoriju visā pasaulē.

Saistītās tēmas: BBCBBCWorldService

youtube icon
Abonēt youtube