Daudz uzmanības tiek pievērsts skriešanai, dažādiem spēka treniņiem un cita veida sporta nodarbībām, tomēr viens no labākajiem veidiem, kā zaudēt lieko svaru, ir piecelties un spert soli uz priekšu.

“Staigāšana var būt vienkāršs un pieejams veids, kā zaudēt svaru, īpaši, ja diendienā esi piesiets krēslam vai automašīnai,” stāsta personīgā un spēka trenere Hanna Deivisa. Staigāšana ne tikai palīdz dedzināt kalorijas, bet tā arī mazina stresu. Mazāk stresa – vieglāk nomest svaru.

Šeit būs veidi, kā vienkāršu staigāšanu pārvērst nopietnā tauku dedzināšanā.

1. 15 tūkstoši soļu

Neskatoties uz to, cik šobrīd daudz laika velti staigāšanai un, iespējams, šis skaitlis var šķist nereāls, novērtējot tavu ikdienu, varam apgalvot, ka tas nav neiespējami. Trenere Deivisa iesaka soļu skaitu ik dienas palielināt, līdz sasniedz šos 15 tūkstošus. Ja sākotnēji to nespēj, nekas, ar katru dienu tas izdosies vieglāk. Un varam galvot, ka jo vairāk staigāsi, jo vairāk to vēlēsies. Atradīsi jaunas pastaigu vietas un nemaz nepamanīsi, ka 15 tūkstoši ir tavā kabatā. Jāpiemin, ka ilga staigāšana tā nenogurdina ķermeni, tomēr dod tos pašus rezultātus, kā kārtīgs treniņš sporta zālē.

2. Dodies trīs 20 minūšu pastaigās

Dodoties vismaz trijās 20 minūšu pastaigās ik dienas, noteikti sasniegsi šos nepieciešamo soļu skaitu, īpaši, ja pa dienu nav laika garām pastaigām. Iesakām doties pastaigās tieši tad, kad tikko baudīta kāda maltīte. Pētījumi rāda, ka šādas pastaigas kontrolē cukura līmeni asinīs, kas mazina vēlmi našķoties.

3. Trīs reizes nedēļā kāp kalnos

Protams, Latvijas apstākļos kalnu ir maz, tādēļ slodzes palielināšanai pastaigām izvēlies, piemēram, mežu, pludmali, kādas nezināmas takas, kurās mainās segums. Palielinot slodzi un mainot apstākļus, palīdz tev audzēt muskuļus, kas paātrina vielmaiņu. Šāda slodze palīdzēs sadedzināt vairāk kaloriju pat, ja pēc tam atkal sēdīsies pie darba galda. Ja nav pieejami šādi apstākļi, ideāls risinājums ir kāpnes. Velti vismaz 30 minūtes staigāšanai augšup un lejup pa kāpnēm.

4. Paātrini gaitu

Ikdienā staigājot, ik pa brīdim uz minūti paātrini tempu. Tādā veidā paātrināsies sirdsdarbība, kas vairāk sadzinās kalorijas. Pēc šīs minūtes, atgriezies iepriekšējā tempā. Pēc pāris minūšu iešanas, atkal atkārto šo 1 minūtes paātrinājumu. Ja jūti, ka 1 minūte ātrā tempā šķiet vienkārša, ilgumu palielini.
Brīdī, kad ej ātri, gar sāniem aktīvi kustini rokas. Papildu kustības palīdz kalorijām kust un spēcināt ķermeni.

5. Pievieno vingrinājumus

Būsim atklāti, ar vienkāršu staigāšanu visu neatrisināsim. Ik pēc 10-15 minūtēm apstājies un uztaisi 20 pietupienus, izpildi pumpēšanās vingrinājumus vai izklupienus. Katrs no šiem vingrinājumiem uzkarsēs ķermeni un sirdsritms paātrināsies, kā rezultātā augs muskuļi, spēks un kritīsies liekie kilogrami.

6. Izvēlies garāko ceļu

Dodoties mājās no darba, neej cauri ierastajiem dārziņiem, ej tiem apkārt. Neizvēlies liftu, kāp pa trepēm. Šādā veidā būs lielāka iespējamība sasniegt nosprausto soļu skaitu, kas vedīs tuvāk mērķim zaudēt svaru. Arī mazākās izmaiņas var radīt lielas pārmaiņas.

Un, protams, atkārtošana ir zinību māte – skaties, ko lieto uzturā. Ēd veselīgi, sabalansēti un pareizi! 🙂

Saistītās tēmas: pastaigasskaistumsSportsveselība

youtube icon
Abonēt youtube