Bijušais aktieris, esošais KPV deputāts Artuss Kaimiņš savā Facebook profilā dalījās ar Saeimas jaunumiem un, spriežot pēc paša rakstītā posta, ir ārkārtīgi gandarīts par, iespējams, jaunu valsts likumu, kas ziņo, ka “vecākiem – parādniekiem -, kuri nenodrošina saviem bērniem minimālo uzturlīdzekļu apjomu, varēs liegt izmantot transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu vadīšanas tiesības”.

Kā informē Tieslietu ministrijas pārstāvji, līdzīga prakse darbojas arī citās ES valstīs. Šāds lēmums paredz bērna sociālo nodrošinājumu un izglītības ieguves veicināšanu, kā arī paātrinātu uzturlīdzekļu saņemšanu, ko varēs saņemt arī pilngadīgie skolēni, kuri vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu.

Tātad, īsāk sakot, ja esi negodprātīgs vecāks un nenodrošini savu bērnu ar pienācīgu finansiālo atbalstu, tad ir pēdējais laiks ķerties pie prāta, jo, iespējams, drīzumā tev būs liegts sēsties pie stūres. Pēc datiem transportlīdzekļa vadītāja tiesību liegums Latvijā tiktu piemērots aptuveni 25 procentiem parādnieku.

 

Saistītās tēmas: Artuss KaimiņšLikumsSaeima

youtube icon
Abonēt youtube