Apdrošināšanas AS “BTA Baltic Insurance Company” (BTA) arī šogad dāvina Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polisi par kopējo apdrošinājuma summu 1,5 miljoni eiro.

BTA Brīvības pieminekļa apdrošināšanu dāvina jau 13.gadu.

Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polisē iekļauta aizsardzība pret visiem pamatriskiem – ugunsnelaimēm, dūmu, vētras, krusas, plūdu un mehānisko transportlīdzekļu iedarbības, šķidrumu noplūdes no bojātiem cauruļvadiem, zemes noslīdējumiem un iegruvumiem, īpašuma ļaunprātīgas bojāšanas un citiem draudiem. Kopš 2008.gada Brīvības piemineklis apdrošināts arī pret apgānīšanu.

Aizvadīto gadu laikā BTA saņēmusi 19 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par Brīvības piemineklim nodarītiem bojājumiem. 18 no pieteiktajiem apdrošināšanas atlīdzību gadījumiem saistīti ar pieminekļa apgānīšanu – dabisko vajadzību kārtošanu pie Brīvības pieminekļa. Starp pārkāpuma veicējiem astoņi bijuši Latvijas iedzīvotāji un astoņi ārvalstu pilsoņi. Savukārt 2010.gadā reģistrēts gadījums, kad iereibis automašīnas “Mitsubishi Pajero” autovadītājs uzbrauca Brīvības pieminekļa kāpnēm.

BTA informē, ka Brīvības piemineklis aizvien ir vienīgais Latvijā apdrošinātais piemineklis.

Rīgā ir 178 pieminekļi, memoriāli, dekoratīvās skulptūras un vides objekti, no kuriem 126 pieder Rīgas pašvaldībai un atrodas Rīgas pieminekļu aģentūras pārvaldībā. No visiem aģentūra novērtējusi 37 pieminekļu kultūrvēsturisko un materiālo vērtību, un to kopējā vērtība naudas izteiksmē pārsniedz 20 miljonus eiro. Brīvības pieminekļa, kas, visticamāk, ir dārgākais Rīgā esošais piemineklis, un Rīgas Brāļu kapu memoriālā ansambļa kultūrvēsturiskā un materiālā vērtība naudas izteiksmē nav novērtēta.

Saistītās tēmas: ApdrošināšanaPiemineklis

youtube icon
Abonēt youtube