Vairāk nekā puse jeb 52% Latvijas iedzīvotāju valsts svētku svinīgajam mielastam plāno tērēt līdz 20 eiro, liecina SIA “Maxima Latvija” veiktā aptauja.

Vienlaikus aptaujā 36% respondentu minējuši, ka valsts svētku maltītei iecerējuši tērēt 21 līdz 40 eiro, 9% plāno tērēt 41 līdz 60 eiro, bet 3% respondentu plāno tērēt vairāk nekā 61 eiro.

Pēc aptaujas datiem, populārākie ēdieni, kurus plānots celt svētku galdā, ir karbonāde ar kartupeļiem, sautēti kāposti ar desiņām, speķa pīrādziņi, torte “Cielaviņa” un rupjmaizes kārtojums.

“Maxima Latvija” Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa norāda, ka būtiskākais pārdošanas apmēru pieaugums prognozējams šodien un rītdien, kad iedzīvotāji gatavosies brīvdienām un pirks šiem ēdieniem nepieciešamos produktus. Piemēram, pērn svētku nedēļā par 15% pieauga saldā krējuma, bet par 5% rīvmaizes pārdošanas apmēri, kas nepieciešami rupjmaizes kārtojama pagatavošanai.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka internetveikalā “e-maxima.lv” šonedēļ iedzīvotāji būtiski vairāk pasūta torti “Cielaviņa”, kartupeļus, sautētos kāpostus, kā arī saldo krējumu un dzērvenes pūdercukurā. “E-maxima.lv” vadītāja Sanita Bērziņa piebilda, ka šonedēļ vairāki uzņēmumi pasūtījuši gan šokolādes konfektes, gan tortes.

Savukārt aptaujas dalībnieku iecienītākie Latvijas produkti ir biezpiena sieriņš “Kārums”, zīmola “Laima” šokolādes konfektes un torte “Cielaviņa”.

Aptauja par svētku svinēšanas paradumiem bija izvietota “Maxima Latvija” mājaslapā laika posmā no 7. līdz 16.novembrim, un tajā kopumā piedalījās 2681 respondents.

Saistītās tēmas: AptaujaLatvijas Neatkarībamaltītenauda

youtube icon
Abonēt youtube