Francijas varasiestādes “nelegāli” uz Itāliju deportējušas vairākus nepilngadīgus un vairākus desmitus pieaugušu imigrantu, sestdien paziņoja aktīvistu organizācijas un advokātu apvienība.

Deportēšana notikusi pēc tam, kad jauniešu grupa Brejsirrojā lūgusi nodrošināt aizsardzību un piekļuvi bērnu dienestiem.

Pārmetumus varasiestādēm preses konferencē Nicā izteica Cilvēktiesību līga, Tīkls izglītībai bez robežām, “Amnesty International“, imigrantu atbalsta grupa “Cimade” un Francijas advokātu apvienība SAF.

11.novembrī “12 jaunieši pieprasīja aizsardzību” Brejsirrojā, sacīja SAF juriste Mireja Damiāno. “Kaut arī astoņi tika izmitināti jaunās mājvietās, četri tika noraidīti,” bet tad policija viņus nelegāli nosūtīja uz Itāliju.

Nākamajā dienā vēl 58 cilvēki lūguši aizsardzību, bet lielākā daļa iesēdināta vilcienā un nosūtīta atpakaļ uz Itāliju, norādīja organizāciju pārstāvji, Francijas varasiestādēm pārmetot “procesa nelegālu ļaunprātīgu izmantošanu”.

Nicas prokurors Žans Mišels Pretrs vēl aizvadītajā nedēļā skaidroja – tā kā robežas kopš 2015.gada Parīzes teroraktiem ir slēgtas, tie, kas valstī ieradušies nelegāli, tiek uzskatīti par cilvēkiem, kas Francijā vispār nav ieradušies.

“Šie cilvēki nekavējoties ir jāsūta atpakaļ, neraugoties uz to, vai viņi ir pieaugušie, vai nepilngadīgie,” sacīja prokurors.

Itālija 2016.gada pirmajā pusē kļuva par galveno valsti, caur kuru nelegālie migranti iekļūst Eiropas Savienībā, pēc tā sauktā Balkānu migrācijas maršruta slēgšanas un robežkontroles pastiprināšanas.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: DeportēšanaFrancijaImigranti

youtube icon
Abonēt youtube