Francijas pretterorisma tiesa piektdien izvirzīja apsūdzības 29 gadus vecam vīrietim saistībā ar izjauktu plānu 2015.gadā uzbrukt baznīcai pie Parīzes, paziņoja prokuratūra.

Vīrietis, kurš apsūdzēts par biedrošanos ar teroristu organizāciju, tiek turēts aizdomās par uzbrukumam nepieciešamo materiālu nodošanu alžīrietim Sidam Ahmedam Glamam, kurš plānojis uzbrukt baznīcai Parīzes dienvidu piepilsētā Vilžijfā.

Šī vīrieša dezoksiribonukleīnskābe (DNS) ir atrasta uz pretložu vestes, kura atradās Glama mājoklī.

Pēc apsūdzību izvirzīšanas vīrietis tika atbrīvots pret drošības naudu uz tālākas izmeklēšanas laiku. Ir atbrīvoti arī trīs citi vīrieši, kas šonedēļ tika aizturēti saistībā ar šo lietu.

Francijas varas iestādes pašlaik veic izmeklēšanu pret vēl četriem vīriešiem saistībā ar Vilžijfā plānoto uzbrukumu baznīcai. Arī viņi tiek apsūdzēti ieroču un aprīkojuma sagādāšanā Glamam, kurš tos izmantotu plānotajā uzbrukumā.

Alžīriešu IT students Glams 2015.gada aprīlī tika aizturēts aizdomās par gados jaunas sievietes nogalināšanu, kura nošauta tika atrasta sava automobiļa pasažieru sēdeklī, un par uzbrukuma baznīcai plānošanu.

Uzbrukums izgāzās, kad Glams sev nejauši iešāva kājā un policija atklāja viņa uzbrukuma plānu.

Prokurori Glama mājoklī atrada dokumentus par “Al Qaeda” un grupējumu “Islāma valsts”. Viņa istabā tika atrasti arī četri Kalašņikova automāti, divas pistoles un pretložu vestes.

Izmeklētāji paziņoja, ka Glams plānojis īstenot uzbrukumu baznīcai trīs mēnešus pēc džihādistu uzbrukumiem satīriskā žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijai un ebreju veikalam Parīzē.

25 gadus vecais Glams izmeklētājiem atzinās, ka džihādisti, kas darbojas uz Turcijas-Sīrijas robežas, viņam pavēlējuši uzbrukt baznīcai. Viņš tomēr noliedza, ka jebkādi būtu iesaistīts atrastās sievietes nāvē.

Šīs sievietes DNS ir atrasts uz Glama valkāta mēteļa. Ieroču eksperti uzskata, ka viņa nogalināta ar lodi, kas, domājams, izšauta no viņa ieroča.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BazncaFrancijas tiesauzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube